Email potucek@fsv.cuni.cz
Vzdělání Na Masarykově univerzitě v Brně studoval filozofii, matematiku, politologii a sociologii. V roce 1976 zde získal titul PhDr. V roce 1989 absolvoval externí aspiranturu v oboru Teorie řízení a plánování na VŠE Praha. Poté studoval evropskou sociální politiku na London School of Economics and Political Science (1990/91). Stáže a přednáškové pobyty - Eisenhower Exchange Fellowships v USA (1992), Oxford (1993 a 1994), Kostnice (1997-2000), Institut pro humanitní studia ve Vídni (1998), CEU Budapešť (1998-2000).
Současné zaměstnání Profesor veřejné a sociální politiky, Institut sociologických studií Vedoucí Centra pro sociální a ekonomické strategie (CESES) Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy
Profesní zkušenosti od roku 1990 působí na nově vzniklé Fakultě sociálních věd Karlovy univerzity,1994 - 2003 ředitel Institutu sociologických studií,od roku 2000 vede Centrum pro sociální a ekonomické strategie1999 - 2004 1. místopředseda Rady pro výzkum a vývoj vlády ČR,2006 poradce ministrů práce a sociálních věcí2002-2004 jako poradce předsedy vlády České republiky2008-2010 Odborná komise pro společenské a humanitní vědy Rady pro výzkum, vývoj a inovace vlády ČR
Další zajímavosti senátorský kandidát pro volební obvod 23, Praha 8 Letňany a Čakovice
Telefon +420 224 491 493