Poslední zaměstnání 2010 – 2012 zastupitel Statutárního města Liberec, 2012 – 2016 náměstek hejtmana Libereckého kraje pro odbor životního prostředí a zemědělství
Kraj Liberecký kraj

Můj příběh

Jmenuji se Josef Jadrný a jsem ročník 1957. Do veřejného prostoru, do politiky, jsem vstoupil v roce 2007 a to tak, že jsem se stal členem Strany zelených. V letech 2010 – 2012 jsem byl zastupitelem Statutárního města Liberec a v letech 2012 – 2016 jsem vykonával funkci náměstka hejtmana Libereckého kraje pro odbor životního prostředí a zemědělství. V roce 2014 jsem vystoupil ze Strany zelených a v roce 2019 jsem vstoupil do ČSSD. V současné době vykonávám funkci starosty obce Janův Důl v Libereckém kraji.

Po zvládnutí krize pandemie koronaviru čekají celou společnost, Českou republiku, kraje i obce nelehké úkoly a ne všichni těmito problémy projdou jednoduše. Beze sporu bude hodně těch, kteří tyto problémy nezvládnou a budou potřebovat pomoc. Myslím si, že sociální demokracie, se svou dlouholetou historií, se svými zkušenostmi, má co společnosti nabídnout. Bude muset nabídnout své služby těm, kteří pomoc budou potřebovat. Dalším úkolem, který nás čeká je hájit demokracii za každou cenu a je třeba udržet Českou republiku tam, kde dnes je – pevnou součástí Západní Evropy.

Jedno z velkých témat, které nás čeká na kraji, a to už velice brzy, je nastupující sucho. Sucho, které bude nemilosrdné a nebude se nás ptát, jestli máme koronavirus, nebo nemáme. Sucho přijde a jeho dopady nebude jednoduché eliminovat. Tím se budeme muset zabývat. Budeme muset hledat nové zdroje vody a budeme se muset naučit s vodou daleko lépe hospodařit. Jak hospodařit lépe s vodou je třeba naučit i lidi. Liberecký kraj na to není úplně připraven a myslím si, že tam je jedna z výzev, na jejímž řešení bych se chtěl podílet.