Rodinný stav vdovec, 2 děti
Vzdělání 1965 maturita na Střední všeobecně vzdělávací škole v Hradci Králové; 1971 ukončil studia na Lékařské fakultě UK v Hradci Králové.
Současné zaměstnání profesor UK, lékař, vědec
Profesní zkušenosti 1971-73 Okresní nemocnice v Novém Bydžově;1973-2012 II. Interní klinika LF a FN Hradec Králové; 2012-doposud IV. Interní hematolická klinika LF a FN Hradec Králové1997-2001 vedoucí Oddělení klinické hematologie FN Hradec Králové; 1998-2002 vedoucí Onkologického centra FN Hradec Králové; 2001-2012 vedoucí II.Interní kliniky FN a LN v Hradci Králové; 2001-2012 vedoucí Katedry interních oborů FN Hradec Králové; 2012-dosud lékařský náměstek ředitele FN Hradec Králové; 2012-dosud proděkan pro výuku LF UK Hradec Králové
Jazyky angličtina, francouzština, ruština
Zájmy a záliby sport – cyklistika, volejbal, golf, lyžování, 20 let pracoval jako sportovní lékař hokejového oddílu Stadion Hradec Králové