Email foldynaj@psp.cz
Rodinný stav ženatý, 5 děti (Jaroslav, Klára, Natálie, Sofie, Adam)
Vzdělání státní zkouška - kapitán vnitrozemské plavby, mezinárodní palubní radiooperátor, maturitní zkouška – veřejnoprávní ochrana
Poslední zaměstnání poradce ředitele
Profesní zkušenosti poslanec PČR; místopředseda Hospodářského výboru; člen Zahraničního výboru; předseda Podvýboru pro styky s krajany, předseda Podvýboru pro dopravu; prezentaci ČR v zahraničí a vnější ekonomické vztahy; zastupitel statutárního města Děčín; zastupitel Ústeckého kraje; náměstek hejtmana ÚK; asistent poslance V. Laštůvky a senátora E. Lánského; poradce ředitele; OSVČ; ČSPLO (Československá plavba labsko – oderská) – funkce palubních posádek; přístavní kormidelník Hamburk
Jazyky němčina, srbština, ruština
Zájmy a záliby sport, šachy, historie
Další zajímavosti ocenění zlatou medailí Cyrila a Metoděje za podporu a rozvoj pravoslaví; vicemistr ČSR juniorů v boxerské váze do 75 kg (1977); aktivista v občanském sdružení Přátelé Srbů na Kosovu; spoluorganizátor protestních akcí proti bombardování Jugoslávie a následného odtržení Kosova