Email hamacekj@psp.cz
Rodinný stav ženatý, 2 děti
Vzdělání Univerzita Karlova, Filozofická fakulta, obor překladatelství - tlumočnictví/ekonomie (nedokončeno), Sutton Valence School, Kent, Velká Británie, Gymnázium Mladá Boleslav
Současné zaměstnání Místopředseda Poslanecké sněmovny, místopředseda poslaneckého klubu ČSSD, místopředseda ČSSD pro zahraniční vztahy, mediální politiku a web ČSSD, odborný mluvčí ČSSD pro oblast obrany, zastupitel města Mladá Boleslav
Poslední zaměstnání Jan Hamáček byl předsedou dolní komory Parlamentu od roku 2013, poslancem za Středočeský kraj byl zvolen již v roce 2006, kdy se rovněž stal předsedou Zahraničního výboru a členem Výboru pro evropské záležitosti. V letech 2005 - 2006 byl poradcem předsedy vlády ČR pro zahraniční politiku a 2004 - 2006 také vedoucím zahraničního oddělení ČSSD. Mezi lety 2001 - 2004 pracoval jako tajemník klubu zastupitelů sociální demokracie ve Středočeském kraji. Od roku 1998 překládal z anglického jazyka jako OSVČ. V letech 1996 - 2001 pracoval jako praktikant v oddělení plánování a řízení prodeje náhradních dílů Škoda Auto, a.s..
Profesní zkušenosti Mezinárodní vztahy a zahraniční politika jsou jeho velkým koníčkem, věnoval se jim již jako viceprezident Světové mládežnické organizace (IUSY). Byl rovněž členem zahraniční komise Studentské komory při Radě vysokých škol ČR, koordinační rady Česko – německého diskuzního fóra a Association of European Parliamentarians for Africa (AWEPA). Dále pak členem řídícího výboru Evropských mladých sociálních demokratů (ECOSY) a zástupcem ČR v Konventu mladých EU. V současné době je členem správní rady Aspen Institute Prague.
Jazyky Anglický, španělský, německý; základní znalost: francouzský, ruský, polský
Zájmy a záliby Sport, hudba
Další zajímavosti V letech 2002 - 2006 byl předsedou mládežnické organizace Mladých sociálních demokratů. Členem sociální demokracie je od roku 2001. Je držitelem Pamětního odznaku 601. skupiny speciálních sil – Operace Enduring Freedom a v roce 2009 obdržel také Záslužný kříž ministra obrany ČR III. stupně.
Telefon +420 257 173 004
Bydliště Mladá Boleslav