Rodinný stav Ženatý, 2 děti
Vzdělání 1980 – 1984 Vysoké učení technické v Brně, fakulta stavební; 1988 – 1990 Univerzita Palackého Olomouc, doplňující studium zaměřené na výchovné vzdělávací činnost ve školách a školských zařízeních
Poslední zaměstnání 2002 - dosud Senát Parlamentu ČR – senátor (senátorský klub ČSSD), 2014 - dosud místopředseda Senátu PČR, Organizační výbor - člen, Podvýbor pro zemědělství (VHZD) - člen, Rada Státního fondu životního prostředí - člen, 2006 - 2014 Výbor pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí – předseda výboru, Podvýbor pro dopravu (VHZD) – člen, Rada Státního fondu životního prostředí – člen, Řídící výbor OP ŽP – člen, 2004 - 2006 Výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu – místopředseda výboru, Podvýbor pro cestovní ruch – člen, 2002 - 2004 Výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu (VHZD) – člen, Podvýbor pro bezpečnost provozu na pozemních komunikacích, 1999 - 2002 Okresní úřad Vyškov-přednosta Okresního úřadu, 1993 - 1999 RESPONO, a.s - ředitel a místopředseda představenstva, 1992 - 1993 Odborné učiliště a ZvŠI Račice-pověřen řízením školy, 1987 - 1992 Odborné učiliště a ZvŠI Račice-vedoucí odborného výcviku, 1985 - 1987 UP závody Rousínov-vedoucí výstavby SOU nábytkářského, 1984 - 1985 UP závody Rousínov-samostatný referent výstavby
Telefon +420 517 330 013