P. Poc v UdK: Buďme rádi, že migrační tlak v tuhle chvíli ustal

Hostem pořadu České televize Události, komentáře byl v pondělí 27. srpna 2018 europoslanec za ČSSD Pavel Poc, který komentoval s europoslankyní za KSČM Kateřinou Konečnou situaci migrace v Evropě.

„Dneska ten migrační tlak ustál, to je z části důsledek uklidnění situace na některém území. Doufejme, že se uklidní i Eritrea, kde došlo k uzavření nějakých mírových dohod mezi tuším Etiopií a Eritreou. V Sýrii ta situace snad by se také mohla uklidnit. Evropská unie, tak jak zmínila kolegyně Konečná, dělá celou řadu opatření k tomu, aby dostala pod kontrolu svoje hranice po roce 2015, kdy srdce převládlo nad rozumem pod vedením Německa. Tohle to je problém, který je reálný a já to nepokládám za žádnou kachnu. Buďme opravdu rádi, že ten migrační tlak v tuhle chvíli ustal, ale nepředstavujme si, že ustál navždy. Je celá řada problémů, které v našem okolí existují stále," uvedl k situaci migrace europoslanec Pavel Poc.

obrázek