M. Štěch v Interview ČT24 ke kauze H-System: Jsem přesvědčen, že legislativa je dnes v lepším stavu

Předseda Senátu Milan Štěch byl v pondělí 30. července hostem vysílání pořadu České televize Interview ČT24. Stát podle něj nemůže pomoci bývalým klientům H-Systemu jinak než jako prostředník ve sporu. Pokud by přistoupil k finančnímu odškodnění, peníze by pak chtěli i další lidé a firmy, kteří o ně přišli v jiných případech úpadků.

Stát, pokud to nechce udělat na úkor všech daňových poplatníků, nemůže zajistit, že lidi odškodní. Pak by tady byly desítky tisíc subjektů, které by žádaly, aby se jim obdobně kompenzovaly ztráty, které měli v různých úpadcích," uvedl předseda Senátu. „Stát ale může být určitým moderátorem a kontrolovat pomocí právních poradců, zda vyrovnání probíhá fair-play," dodal.

Do budoucna by se mělo prověřit, jestli dnešní legislativa už je schopna občany před podobnými kolapsy lépe bránit. Pokud se ale člověk žene do věcí, před kterými je varován, tomu nelze zabránit. Jsem přesvědčen, že legislativa je dnes v lepším stavu," řekl ve vysílání ČT24 Štěch.

Záznam pořadu lze přehrát níže.

obrázek