M. Netolický: Pokud hnutí ANO myslí spolupráci s ČSSD vážně, otevře debatu o fungování Sněmovny

Rozhodnutí předsednictva sociální demokracie obnovit jednání s hnutím ANO o koaliční spolupráci okomentoval v pořadu České televize Události, komentáře místopředseda ČSSD Martin Netolický.

Pokud Andrej Babiš bude odsouzený, byť prvoinstančně, tedy nepravomocně a nebude chtít odejít z funkce premiéra, sociální demokracie se dále nebude té vlády účastnit. Bude to mezinárodní ostuda a potom si musí politickou zodpovědnost vzít na sebe ten, kdo to způsobil,“ řekl ve vysílání České televize Netolický.

Sociální demokracie nechce zbytečně posilovat extremistické strany, a to jest v tomto případě jednoznačně SPD, protože my jsme hovořili o celé řadě věcí a součástí té debaty byla i situace v Poslanecké sněmovně a jestli hnutí ANO myslí vážně spolupráci s námi, tak otevře i debatu ohledně fungování Poslanecké sněmovny jako takové,“ uvedl Martin Netolický k možnosti, jak omezit vliv hnutí SPD v dolní komoře Parlamentu.

obrázek