L. Zaorálek pro UK: Do vlády neusedneme s někým, kdo byl vydán k trestnímu stíhání

Hostem pořadu České televize Události, komentáře byl ve středu 25. října volební lídr ČSSD v uplynulých sněmovních volbách Lubomír Zaorálek.

Lubomír Zaorálek ve vysílání České televize komentoval neuspokojivý výsledek ČSSD ve volbách do Poslanecké sněmovny, v jehož souvislosti zmínil potřebu zásadních změn ve straně. „Abychom překonali tuhle situaci, tak skutečně musíme provést několik docela zásadních věcí. Mně připadá, že je důležité, aby se ta strana personálně znovu obrodila. To musí být nějaký proces, který bude veden skutečně odspoda strany. Druhá věc, která mi připadá podobně důležitá, že se musí učinit jasným naše politické směřování a program.

Podle Lubomíra Zaorálka jsou pro případnou účast ČSSD ve vládě důležité již dříve zmíněné dvě podmínky. „Ta první byla, že neusedneme do vlády s někým, koho jsme vlastně už jednou vydali k trestnímu stíhání,“ prohlásil Zaorálek s tím, že druhou podmínkou je řešení základních programových témat ČSSD, jako jsou levná práce, zdravotnictví či penze. „Řekli jsme, že pokud nebudeme mít možnost tohle realizovat, tak pro nás vládní angažmá nemá smysl,“ dodal místopředseda strany Zaorálek.

obrázek