Jan Hamáček v Partii: My jsme splnili vše, co se od nás očekávalo, teď jsou na řadě ti ostatní

Hosty diskusního pořadu Partie byli v neděli 17. června předseda sociální demokracie Jan Hamáček a šéf ODS Petr Fiala. Ve vysílání Jan Hamáček v souvislosti se sporem o nominaci Miroslava Pocheho (ČSSD) do funkce ministra zahraničí uvedl, že sociální demokracie v jednáních o menšinové vládě s hnutím ANO udělala maximum a nemá kam ustoupit.

Je to jedno z řešení, které může nastat, nemůžu ho vyloučit. Pokud sociální demokracie udělala vše, co se dalo, a z viny někoho jiného se to zkomplikuje, tak ČSSD už nemá kam ustupovat,“ nevyloučil Jan Hamáček možnost, že by se sociální demokracie vlády neúčastnila.

Pokud se snad porušují principy koaliční spolupráce, ještě než vůbec začala, tak je to problém," prohlásil předseda sociální demokracie s tím, že pět kandidátů na ministry schválilo předsednictvo strany. Podle Jana Hamáčka může nedorozumění, které se týká nominace Miroslava Pocheho na ministerstvo zahraničních věcí, vyřešit setkání prezidenta Zemana s navrhovaným kandidátem.

„My jsme splnili všechno, co se od nás očekávalo, teď jsou na řadě ti ostatní," řekl dále Jan Hamáček.

Záznam pořadu lze přehrát níže.

obrázek