Praha nesmí být jen pro bohaté, zavelela pražská ČSSD na startu kampaně

Symbolickým happeningem v místech, kde stále chybí část vnějšího obchvatu Prahy, zahájila kampaň před volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pražská sociální demokracie. Podle lídra kandidátky, kterým je náměstek pražské primátorky a místopředseda ČSSD Petr Dolínek, jde o symbol změny přístupu chování státu k Praze a Pražanům.

Často mám pocit, že si někteří lidé myslí, že v Praze je všem blaze a že Pražáci vydrží všechno. To je ale velká mýlka. V Praze nežijí jen nadprůměrně vydělávající lidé. V hlavním městě jsou tisíce zaměstnanců, kteří pobírají takzvané tabulkové platy. A ty jsou totožné v celé republice, zatímco v Praze jsou mnohem vyšší životní náklady. Platí to zejména o cenách bydlení. Není možné, aby učitelé, hasiči, policisté, zdravotní sestry, pracovníci v sociálních službách či úředníci, které všichni potřebujeme, trpěli tím, že svou práci vykonávají právě v metropoli," řekl při zahájení kampaně Dolínek.