Sociální soudržnost v době digitalizace

28. února 2019 od 08:00
Loretánské náměstí 5, Praha

Masarykova demokratická akademie ve spolupráci s Friedrich-Ebert-Stiftung, zastoupení v ČR a Nadací pro evropská progresivní studia (FEPS) zvou na třetí ročník mezinárodní konference na vysoké úrovni Prague Social Europe Conference, která je prostorem pro diskuzi o možných cestách k posílení evropské integrace v sociální oblasti. Tento rok se konference bude konat 28. 2. – 1. 3. 2019 v Černínském paláci (Loretánské nám. 5, Praha).

obrázek

Letošní ročník Prague Social Europe Conference s podtitulem Sociální soudržnost v době digitalizace se zaměří na kroky nezbytné k hladkému zvládnutí probíhajícího procesu digitalizace v programové i praktické rovině. Digitalizace zásadně proměňuje trh práce a vyžaduje modernizaci vzdělávacích a sociálních systémů. Implementace Evropského pilíře sociálních práv vyžaduje ucelený přístup, který sjednotí národní a evropské legislativy a přinese sociální práva a ochranu lidem v atypických a nových formách zaměstnání. Předmětem debaty bude také zajištění finančních zdrojů Evropské unie a národních států, které umožní prosazení účinné sociální politiky v celé Evropě.

Pozvání na konferenci přijali:

László Andor, seniorní spolupracovník FEPS a bývalý evropský komisař

Sacha Garben, profesorka evropského práva na College of Europe

Björn Hacker, Univerzita pro Hospodářství a Techniku Berlín

Danuše Nerudová, rektorka Mendelovy univerzity v Brně

Jana Maláčová, ministryně práce a sociálních věcí ČR

Tomáš Petříček, ministr zahraničních věcí ČR

Maria João Rodrigues, předsedkyně FEPS & místopředsedkyně skupiny S&D v Evropském parlamentu

Josef Středula, předseda ČMKOS

a další

Konference je po předchozí registraci volně přístupná. Záštitu nad konferencí převzal ministr zahraničních věcí ČR Tomáš Petříček.

Více informací včetně programu a registrace: http://masarykovaakademie.cz/sk_portfolio/prague-social-europe-conference-2019/.

Nadcházející akce