Premiér Sobotka se setká se zástupci hasičů a krajů k představení dotačního program pro dobrovolné hasiče

27. ledna 2016 od 13:00
Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve středu 27. ledna 2016 setká společně s ministrem vnitra Milanem Chovancem se zástupci profesionálních i dobrovolných hasičů a hejtmany krajů ČR.

Hlavním cílem setkání bude představení dotačního programu pro sbory dobrovolných hasičů Dotace pro jednotky SDH obcí ve výši 394,5 milionu korun. Finance z dotačního programu budou moci dobrovolní hasiči využít nově na pořízení dopravních prostředků a na výstavbu nebo rekonstrukci požárních zbrojnic.

Představení programu se ve Strakově akademii zúčastní generální ředitel HZS ČR Drahoslav Ryba, starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Karel Richter, hejtmané krajů ČR, primátorka Prahy a zástupci krajských sdružení hasičů z celé republiky.

13.00 – fototermín na začátku setkání
13.45 – tisková konference

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci je nutná akreditace. Více informací http://www.vlada.cz/cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/.

Kontakt pro média: Jan Nechvátal, Odbor komunikace Úřadu vlády ČR, +420 602 283 329

Nadcházející akce