Ministr Zaorálek se setká s místopředsedkyní EK Mogheriniovou

11. ledna 2016 od 14:45

od 14:45, Černínský palác, Ministerstvo zahraničních věcí ČR

Ministr zahraničních věcí ČR Lubomír Zaorálek přijme dne 11. ledna 2016 v Černínském paláci Vysokou představitelku EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku a místopředsedkyni Evropské komise Federicu Mogheriniovou, která přijede do České republiky na pracovní návštěvu.

Součástí její návštěvy bude také veřejné vystoupení na téma "Budoucnost Evropy v propojeném světě", během něhož bude Mogheriniová společně s ministrem Zaorálkem v Černínském paláci diskutovat s českými občany.

Ministr Zaorálek k setkání s Federicou Mogheriniovou řekl: „Návštěvu šéfky diplomacie EU v Praze vnímám jako dobrou příležitost jak jednak lépe představit českou pozici k aktuálním mezinárodním otázkám a zároveň zdůraznit potřebu větší angažovanosti EU na řešení problémů, zejména v nejbližším sousedství Evropy."

Informace pro média:

Fototermín a tisková konference Vysoké představitelky EU a ministra zahraničí:

Černínský palác, 11. ledna 2016 od 11:45 do 12:00 hod.

Příchod médií na recepci Černínského paláce do 11:15 hod.

Účast možná pouze po předchozí písemné žádosti o akreditaci (ve formátu jméno, redakce, pozice, telefon) zaslané do pátku 8. ledna 2016 do 14:00 hod na karolina_rezkova@mzv.cz

Tisková konference se uskuteční v českém a anglickém jazyce.

Vhodný oděv podmínkou.

Nadcházející akce