Saša a Mirek, kluci v akci

24. března 2011

ODS a Alexandr Vondra jdou proti všem. Proti vlastním koaličním partnerům, proti opozici a zejména proti všem slušným lidem v ČR, kteří jsou frustrovaní ze současné politiky a z kauz jako je Promopro.

Označení vláda boje s korupcí a vláda práva, kterou se Nečasova koalice neustále ohání, se bohužel mění v trapnou frašku. ČSSD jako lídr opozice musí důsledně plnit kontrolní roli, proto dnes navrhla mimořádnou schůzi parlamentu a koalice ji, byť velmi rozhádaně, opět znemožnila. Češi v přímém přenosu viděli, jak funguje vládní koalice uvnitř, jak je rozhádaná a jaká animozita vládne mezi jednotlivými koaličními ministry i partnery. Zaklínání se reformami už nikdo nevěří, ani sami koaliční lídři ne.

Jediným tmelem ODS, TOP 09 a VV zůstává pouze moc. Příští týdny ukážou, zda vláda v komatu se slabým premiérem bude schopna vůbec nějaké reflexe nebo přijde definitivní exitus. Nevolám po nestabilitě a ústavní krizi, ale pro celou Českou republiku to bude po dnešním zážitku z koaliční kuchyně určitě nejbezpečnější řešení.