R. Böhnisch: Obrácení Andreje Babiše

29. března 2017

Začátkem týdne spustil spolek Obraz – obránci zvířat kampaň na podporu novely zákona o ochraně zvířat proti týrání, která by do budoucna zakázala v České republice chov a zabíjení lišek a norků za účelem získávání jejich kožešin. A zacílil dobře, rovnou na majitele politického subjektu, jehož poslanci většinově tento krutý byznys brání.

V PR agentuře, která zajišťuje ANO i jeho majiteli pobyt na politickém výsluní, pochopili situaci velmi rychle. Jeho účtenka za milionový norkový kožich ještě ani nestačila uschnout a Andrej Babiš už stihl ubezpečit ochránce zvířat, že to tak nenechá a svým zarputilým poslancům promluví do duše.

Jako zástupce předkladatelů návrhu zákona budu samozřejmě za další podporovatele rád. Mrzí mě jen, že jejich obrat nemusí být veden ani tak osobním přesvědčením a politickou odpovědností, jako spíše vidinou další marketingové příležitosti k získání politických bodů. Buď jak buď, budiž novému Andrejovi z Assisi chvála, pokud napomůže k ukončení nesmyslného ubezdušování dvaceti tisíc kožešinových zvířat ročně. Varující jsou ale jeho slova o kompromisu. Zabíjet jen napůl prostě nejde.

Robin Böhnisch, předseda výboru pro životní prostředí PS PČR