Nečasaldu a spol. nedostanou ani drahá velikonoční vajíčka

28. června 2012

První jarní dny jsou tu. Někdo se raduje ze sluníčka, další obdivuje první pučící květy, jiný trpí alergií a jeho největším kamarádem se na několik týdnů stávají antialergika. Pro hokejového fanouška je jaro zase symbolem vrcholícího play-off extraligy.

Každý z nás zkrátka prožívá toto roční období trochu jinak. Vláda však zůstává stejná, i  letos na jaře. Tragikomedie odehrávající se na prknech Strakovky pokračuje se stejnými herci, i když se tváří, že hrají spíše druhé housle. Ústředními mediálními hvězdami zůstávají véčkaři „bojovníci proti politickým dinosaurům“. Nečas s Kalouskem si přitom zřejmě hezky potichu mnou ruce, že černého Petra nyní drží jejich koaliční partner. Koneckonců potřebují někoho, kdo jim pomůže s likvidací tolik potřebné policie či nenahraditelných hasičů. O rozkladu sociálního státu v podání ministra Drábka ani nemluvě.

Již dva roky trvající tragikomedie v podání vlády připomíná spíše nekonečný televizní seriál, pro jehož označení se užívá pojem telenovela. Kdy se konečně dočkáme rozuzlení? Těžko říct, funkce táhnou, a proto zřejmě Esmeraldu, vlastně spíše Nečasaldu a spol. ze Strakovky letos nedostanou ani drahá velikonoční vajíčka, nepotřebují je, na mrskut zřejmě nechodí.