Kartelu Zeman – Babiš je třeba personálně čelit

Jsem jednoznačným zastáncem toho, aby ČSSD jako suverénní politická strana nominovala svého kandidáta na prezidenta. Vzhledem k posledním krokům a chování M. Zemana si nedovedu představit podporu jeho kandidatuře.

Povinností ČSSD jako demokratické strany je čelit mocenskému paktu Zeman – Babiš, který se evidentně opírá o spojenectví se současným předsedou KSČM V. Filipem. Tato skrytá mocenská koalice se po sněmovních volbách může stát smrtícím koktejlem pro demokracii v naší zemi a její prozápadní orientaci. Tomuto mocenskému kartelu se musí čelit nejen věcně, ale především personálně.

Proto by ČSSD měla postavit kandidáta levého středu, schopného konkurovat. Dovedu si představit, že by soc. dem. za současné situace v dohledné době na prezidenta nominovala osobnost typu L. Zaorálka, P. Buzkové, M. Štěcha či J. Středuly. Byla by to čistá cesta a nabídka alternativy pro levicové a středové voliče.

Richard Dolejš

poslanec Parlamentu ČR