Hrajme fair play

28. června 2012

Velikonoce se pro řadu lidí nesly v tradičním duchu mrskutu či obarvených a letos velmi drahých vajíček. Pro hokejisty a jejich fanoušky (mě nevyjímaje) však svátky pokračují i nadále. Hokejisté Pardubic a Komety Brno vyměnili pomlázky za hokejky, pentličky zase nahradil puk. Oba týmy si totiž chtějí vykoledovat titul mistra extraligy. Roky velké dřiny a odříkání spousty radovánek, mezi které při Velikonocích bezpochyby patří trocha domácí pálenky, mohou teď proměnit ve zlaté medaile a nablýskaný pohár.

Kromě tolik pověstného štěstíčka, kterému je nutné jít naproti, potřebují k cestě na vrchol dostatek pokory, ale přitom zdravé sebevědomí, týmovou spolupráci a důvěru ke svým spoluhráčům, v neposlední řadě pevnou vůli a obrovskou houževnatost. Všechno jsou to vlastnosti, které jsou potřebné ve všech oborech lidské činnosti, ale ve sportu si jich dokážeme nějak více všimnout a ocenit je. Přál bych si proto, abychom tyto vlastnosti dokázali posuzovat také mimo sportovní haly a uměli patřičně ocenit ty, kteří se chovají přesně obráceně. Stejně jako v hokeji by totiž mělo platit, že se má hrát fair play a vítězem bude ten nejlepší.