Vzpomínka na srpen 1968

21. srpna 2020

Dnes jsme vzpomínali na nešťastné události z 21. srpna 1968. Aktu připomínající vstup sovětských vojsk na naše území se před budovou Českého rozhlasu v Praze zúčastnil předseda Jan Hamáček, místopředsedkyně Jana Maláčová, místopředseda Tomáš Petříček a ministr kultury Lubomír Zaorálek.

Z dalších představitelů ČSSD si srpen 1968 připomněli statutární místopředseda Roman Onderka, kandidát do Senátu za Prahu 1 Jakub Štědroň, kandidát do Senátu za Cheb Miroslav Nenutil či lídr krajské kandidátky v Libereckém kraji Josef Jadrný.

Srpen 1968 je stále platným varováním před tím, jak zranitelná demokracie je. Ve stínu událostí, které se aktuálně dějí v Bělorusku, je naše historická zkušenost ještě aktuálnější, než by se mohlo zdát. Myslíme na Bělorusko, které se v těchto dnech snaží zbavit diktátu Lukašenka a na občany, kteří jsou terčem násilí. O osudu země by měl rozhodovat celý národ ve svobodných, férových a rovných volbách, bez násilí a jakýchkoli volebních manipulací. Za to se ČSSD vždy postaví.