Ve věku 53 let zemřel opavský senátor Vladimír Plaček

3. srpna 2018

Ve věku 53 let ve čtvrtek náhle zemřel opavský senátor a člen sociální demokracie Vladimír Plaček. V horní komoře parlamentu působil od roku 2012.

vladimir-placek_1.jpg

Vladimír Plaček z pozice místopředsedy v Senátu řídil výbor pro evropské záležitosti. Byl rovněž ředitelem Ústavu sociální péče pro tělesně postižené v Hrabyni a členem správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny. Byl také zastupitelem Moravskoslezského kraje a obce Pustá Polom.

„Vladimír byl velmi kvalitním zástupcem Opavska v horní komoře Parlamentu a byl znám jako usilovný bojovník za lepší podmínky pro život nemocných, postižených a jinak znevýhodněných lidí,“ uvedl k úmrtí senátora Plačka předseda Senátu a člen politického grémia ČSSD Milan Štěch.

Plaček v roce 1990 vystudoval Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity v Brně a v roce 2008 sociální pedagogiku na Pedagogické fakultě Ostravské univerzity.

Česká strana sociálně demokratická s hlubokým zármutkem přijala oznámení o náhlém úmrtí svého člena a úspěšného senátora Vladimíra Plačka. Jednalo se o osobnost se silným sociálním cítěním, která svým životem a politickým působením naplňovala základní představu opravdového sociálního demokrata. Vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině a nejbližším.