Středočeská ČSSD zahájila sérii debat se členy a sympatizanty

6. listopadu 2019

První ze série setkání členů a sympatizantů ČSSD ve Středočeském kraji se uskutečnilo včera v Rakovníku v přátelské atmosféře Galerie Samson Café. Následovat budou v příštích dvou měsících podobné akce ve většině okresů regionu.

„I přes všechny nesnáze máme oproti politické konkurenci početnou členskou základnu, a to je naše velká síla. Chci naše členy v kraji více motivovat, více je vtáhnout do dění,” vysvětluje Robin Povšík, předseda středočeské ČSSD a moderátor debat o budoucnosti sociální demokracie, situaci v kraji i o působení socdem ve vládě, nebo přípravách na krajské volby. „Mým cílem je umožnit našim členům a podporovatelům říci svůj názor, poslouchat se navzájem a třeba se i v dobrém pohádat,” dodává Povšík.

Součástí zhruba tříhodinového setkání je, kromě diskuse moderované předsedou Povšíkem, i krátká prezentace aktuálního sociologického průzkumu o ČSSD a jejich voličích.

“Moc se mi diskuze líbila, bylo to osvěžení, když jsme se o mnoha věcech normálně bavili. Docela mě to nabudilo a chci se do práce pro ČSSD více zapojit,” zhodnotil rakovnickou debatu jeden z účastníků diskuze.

“V ČSSD se nebojíme diskutovat. Neposílejme si vzkazy přes média nebo Facebook, ale pojďme si spolu normálně povídat, jak může být ČSSD prospěšná na krajské či celostátní úrovni,” zve Povšík na další plánované debaty. Příští týden proběhne setkání se členy z Prahy – východ, do konce roku krajský předseda navštíví většinu z dvanácti okresů středních Čech.

obrázek