Středočeská ČSSD má nového předsedu. Stal se jím Robin Povšík

Členové středočeské sociální demokracie si v sobotu (19.05.2018) na krajské konferenci v Kladně zvolili nového předsedu. Krajský výkonný výbor nyní místo Jana Hamáčka povede Robin Povšík, pro kterého hlasovalo celkem 85 % všech přítomných delegátů.

V nejbližší době si musíme definovat jasná témata, která budeme po zbylé funkční období v krajské radě prosazovat,“ uvedl hned po svém zvolení Povšík. Je už teď zřejmé, že to budou především okruhy se silným sociálním akcentem a že členové středočeské organizace budou chtít, aby se ČSSD mnohem víc programově vyhranila.

V další části svého vystoupení vyslovil jasnou podporu pro vstup do vlády s hnutím ANO. Silně se postavil za předsedu sociální demokracie Jana Hamáčka a vyjednanou dohodu. Středočeská ČSSD totiž na krajské konferenci také hlasovala   o podpoře vstupu strany do vlády. Pro podporu koaliční spolupráce se vyslovilo 111 ze 124 delegátů.

Středočeská ČSSD oceňuje dohodu dojednanou předsedou Janem Hamáčkem a vyjadřuje mu plnou podporu. Dojednaná dohoda je příležitost pro Českou republiku mít stabilní a funkční vládu a pro ČSSD jednoznačnou příležitostí plnit náš sociálnědemokratický program,“ shodli se téměř jednohlasně členové ČSSD ve Středočeském kraji.