Sociální demokrat Tomáš Hanzel je novým místopředsedou poslanecké sněmovny

10. července 2018

V úterý 10. července 2018 byl novým místopředsedou poslanecké sněmovny zvolen poslanec sociální demokracie Tomáš Hanzel. Nahradil tak předsedu strany Jana Hamáčka, který byl jmenován ministrem vnitra a dočasně pověřen řízením ministerstva zahraničí. V tajné volbě jej zvolilo 100 ze 174 přítomných poslanců.

Před volbou nového místopředsedy dolní komory parlamentu Tomáš Hanzel představil své pracovní zkušenosti a cíle ve funkci místopředsedy. „Před vstupem do poslanecké sněmovny jsem vykonával dvanáct let funkci primátora města Karviné a myslím si, že za svoji práci jsem se nemusel nikdy stydět. Pokud budu zvolen do funkce místopředsedy poslanecké sněmovny, udělám všechno pro to, abych ji důstojným způsobem reprezentoval. A mé zkušenosti z komunální politiky se pokusím přenést i do řízení tohoto ctihodného orgánu," uvedl Tomáš Hanzel.

Po oznámení výsledku hlasování Tomáš Hanzel poděkoval přítomným poslancům za jejich důvěru. „Udělám všechno pro to, abych důstojně reprezentoval toto ctihodné shromáždění, a těším se na spolupráci s vámi se všemi," řekl Tomáš Hanzel.