Předsedou Senátorského klubu ČSSD bude opět Petr Vícha

16. října 2018

Vpředvečer 18. schůze Senátu, která začne ve středu 17.10., se sešel Senátorský klub ČSSD. Projednal nejen program nadcházejícího pléna horní komory parlamentu, ale rozloučil se senátory ČSSD, kterým končí mandát. Jednání se zúčastnil předseda ČSSD Jan Hamáček.

Senátorský klub ČSSD bude mít v novém funkčním období 13 senátorů. V nadcházejícím období pak budou probíhat jednání s dalšími senátními kluby o složení výborů a komisí a obsazení vedení těchto senátních orgánů.

Klub rovněž poděkoval senátorům, kterým 20. října 2018 končí senátorský mandát. Padla slova uznání a ocenění za šestiletou práci v klubu, výborech a komisích. Odcházející senátoři ocenili zejména dělnou a přátelskou atmosféru, která v klubu panovala.

Důležitým bodem jednání Senátorského klubu ČSSD byla volba nového předsedy na nadcházející dvouleté období. V tajném hlasování byl zvolen senátor Petr Vícha. Ten, společně se stávajícím předsedou Senátu Milanem Štěchem a senátorem Miroslavem Nenutilem, povede jednání s dalšími kluby o obsazení vedení Senátu a jeho dalších orgánů.