Ministři ČSSD vyrazili do Středočeského kraje

25. února 2020

Ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček, ministryně práce a sociálních věcí a místopředsedkyně ČSSD Jana Maláčová a Tomáš Petříček, ministr zahraničních věcí a místopředseda ČSSD, společně s náměstkem primátora a kandidátem na hejtmana Robinem Povšíkem jsou dnes na návštěvě ve Středočeském kraji. Jan Hamáček započal svou cestu na hlavním nádraží v Mladé Boleslavi, které prochází modernizací. Ta by měla být hotová do roku 2023.

Program návštěvy ministra vnitra Jana Hamáčka:

11:12 Jízda vlakem z nádraží Mladá Boleslav město na hlavní nádraží, Mladá Boleslav. Prohlídka nádraží, seznámení se s plány na rekonstrukci. Společně s ministrem zahraničních věcí Tomášem Petříčkem a náměstkem primátora Mladé Boleslavi Robinem Povšíkem.

12:00 Společný oběd s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou a ministrem zahraničních věcí Tomášem Petříčkem
Místo: Dům kultury, Dukelská 1093, Mladá Boleslav

13:00 Představení Centra sociální pomoci a integrace SVĚT. Příspěvek na téma rodinné politiky, mezigeneračního propojení. Společně s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou a zahraničních věcí Tomášem Petříčkem. Možnost mediálního výstupu na místě.
Místo: Centrum SVĚT, Tylova ulice, Mladá Boleslav

14:30 Jednání o bezpečnostní situaci v regionu a výstavbě nového sídla policie v Mladé Boleslavi vč. nového dálničního oddělení.
Místo: Policie ČR, Boleslavská 1164, Kosmonosy

15:15 Setkání s absolventy kurzu Základní odborné přípravy (ZOP) a s policisty, kteří posílili mladoboleslavské policejní oddělení.

17:00 až 19:00 Veřejná debata o budoucnosti důchodového systému společně s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou a náměstkem primátora Mladé Boleslavi Robinem Povšíkem
Místo: Letecké muzeum Mladá Boleslav, Regnerova 114, Mladá Boleslav

Program návštěvy ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové:

10:00 Pracovní den se studentkami oboru cukrářka, debata se studenty na sociální téma: dávky, příspěvky, činnost MPSV. V 11:30 TK na téma: Pracovní doba učitelů a pracovní doba třídních učitelů v souvislosti s třídnickými příplatky v učebně CML.
Místo: ISŠ Karmel – Na Karmeli 206, Mladá Boleslav

12:00 Společný oběd s ministrem vnitra Janem Hamáčkem a zahraničních věcí Tomášem Petříčkem
Místo: Dům kultury, Dukelská 1093, Mladá Boleslav

13:00 Představení Centra sociální pomoci a integrace SVĚT. Příspěvek na téma rodinné politiky, mezigeneračního propojení. Společně s ministrem vnitra Janem Hamáčkem a zahraničních věcí Tomášem Petříčkem. Možnost mediálního výstupu na místě.
Místo: Centrum SVĚT, Tylova ulice, Mladá Boleslav

15:00 Návštěva Domova pro seniory Mnichovo Hradiště. Ruční práce pro seniory, debata se zaměstnanci o novele zákona o sociálních službách.
Místo: Nerudova 1470, Mnichovo Hradiště

17:00 až 19:00 Veřejná debata o budoucnosti důchodového systému společně s ministrem vnitra Janem Hamáčkem a náměstkem primátora Mladé Boleslavi Robinem Povšíkem
Místo: Letecké muzeum Mladá Boleslav, Regnerova 114, Mladá Boleslav

Program návštěvy ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka:

9:00 – 11:00 Návštěva firmy Linet – Slaný

9:00 – 9:40 diskuse s vedením firmy (hlavní téma – česká zdravotnická řešení ve světě, podpora exportu, zahraniční rozvojová spolupráce)
Místo: Želevčice 5, 274 01 Slaný

12:00 – 12:45 oběd Dům kultury Mladá Boleslav, Dukelská 1093, Mladá Boleslav

13:00 – 14:30 Centrum SVĚT, Tylova ulice, Mladá Boleslav
 – Představení Centra sociální pomoci a integraci SVĚT
 – Příspěvek na téma rodinné politiky, mezigeneračního propojení
 – Účast velitel cizinecké policie, 1.náměstek Vondrášek nebo PP Švejdar, velvyslanci, náměstci MMR a MF a další hosté