Europoslankyně Olga Sehnalová bude zajišťovat již 10. ročník soutěže "Spotřeba pro život"

Soutěž je určena studentům všech typů středních škol, vyšších odborných škol a žákům odborných učilišť. Soutěžící mají za úkol sestavit vzorové číslo spotřebitelského časopisu pro mládež, tentokrát na téma "Spotřebitelé a služby mobilních operátorů." Nejlepší týmy mají i letos šanci podívat se do Evropského parlamentu, kam tři vítězné soutěžní kolektivy již tradičně pozve Olga Sehnalová.

Tuto soutěž v České republice vyhlašuje obecně prospěšná společnost dTest pod záštitou poslankyně Evropského parlamentu Olgy Sehnalové a Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Soutěž je uvedena v přehledu soutěží a přehlídek, který schvaluje a ve svém věstníku vyhlašuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.

Soutěž Spotřeba pro život se během své desetileté historie napevno zařadila mezi úspěšné projekty zvyšování spotřebitelského vzdělávání mladých lidí. Desítky soutěžních kolektivů ze škol po celé České republice vzdělávají zábavnou formou sebe i spolužáky, a to vše nad rámec povinných osnov. Věřím, že se letos opět zvýší počet soutěžních časopisů, k čemuž by mohlo přispět i atraktivní téma. Mladá generace patří k nejaktivnějším uživatelům mobilních telefonů, letošní ročník je proto zaměřen na služby mobilních operátorů, jak se v nich vyznat, na co si dávat pozor, jak být informovaným spotřebitelem," říká europoslankyně Olga Sehnalová, členka Výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitele Evropského parlamentu.

Soutěž trvá do 15. května 2018 a výsledky budou známy v polovině června. Tři vítězné soutěžní kolektivy obdrží spolu se svými koordinátory jako cenu zájezd do jednoho ze sídel Evropského parlamentu (Štrasburk, Brusel), věnovaný Olgou Sehnalovou. Dalších pět vyhodnocených soutěžních kolektivů obdrží věcné ceny a upomínkové předměty. Každá škola, která se zúčastní soutěže, obdrží navíc zdarma předplatné tištěné verze časopisu dTest pro následující školní rok.

Podrobné informace o soutěži naleznete v příloze článku nebo přímo na webových stránkách Olgy Sehnalové: http://sehnalova.cz/clanek/studentska-soutez-spotreba-pro-zivot-spustena-tematem-sluzby-mobilnich-operatoru-2018–1–15.html.

Soutěž "Spotřeba pro život" ročník 2018