Dvůr Lidového domu rozzářily úsměvy i vánoční výzdoba

18. prosince 2018

Odreagovat se, poznat se a pomoct handicapované Lucii. To byl hlavní smysl vánočního setkání na dvoře Lidového domu.

Týden před Štědrým večerem je pro každého těžké najít si čas na to, aby se věnoval ostatním. Většina z nás shání na poslední chvíli dárky, peče cukroví nebo se vrhá do přípravy vánočního stromku. Ministři ČSSD a přední představitelé strany ale i v tomhle hektickém období odložili své osobní zájmy stranou a dorazili na dvůr Lidového domu, kde proběhlo nevšední setkání s veřejností. Pro všechny to byla ideální příležitost, jak se odreagovat a navzájem se lépe poznat.

Přidanou hodnotou akce navíc byla pomoc desetileté Lucii Procházkové, která je po dětské mozkové obrně. Talentovaná hráčka boccii má všechny předpoklady pro to, aby jednou mohla reprezentovat Česko na paralympijských hrách. A teď bude mít konečně také svoje vlastní sportovní vybavení. Na dvoře Lidového domu se podařilo na speciální rampu a míče vybrat 34 460 korun. Jiskřičky v očích malé holčičky dostaly snad všechny politiky, včetně předsedy ČSSD a ministra vnitra Jana Hamáčka. Právě předseda strany sklidil velký úspěch se svým bezprostředním projevem, ve kterém vtipně glosoval třeba i líbací místo pod jmelím.

Uvolněnou náladu podtrhly vánoční koledy, dudácké vystoupení, vůně svařeného vína a vanilky z napečeného cukroví. A když už jsme u všech těch dobrot, tak role hostitele se na chvíli ujal i poslanec Petr Dolínek, který obcházel kolegy s krabičkou lahodného cukroví vlastní výroby. Popravdě, málokdo odolal. Na své si ale přišli i masožravci. V mrazivém počasí se každý rád ohřál u ohně, a přitom si upekl lákavý špekáček. Vzít do ruky bodlo s klasickou táborovou pochoutkou se neostýchal ani ministr kultury Antonín Staněk nebo předseda poslaneckého klubu Jan Chvojka.

Příjemné odpoledne si užily také děti, které mohly pěkně v teple sledovat pohádky a u toho mlsat dobroty z vánočního balíčku od ČSSD. Doslova v záplavě dárků se pak ocitl předseda strany Jan Hamáček, kterého přišly pozdravit a nějakou tou maličkostí i potěšit desítky lidí z řad veřejnosti. Hlavním tématem rozhovorů většinou nebyla politika, a když už, tak se o ní vyprávěly příběhy s lehkostí a s nadsázkou. Každý si tak z netradičního setkání odnesl spousty zážitků, možná inspiraci a také dobrý pocit z toho, že udělal radost handicapované Lucii.