ČSSD nabízí pomoc lidem, kterým pandemie koronaviru přinesla existenční problémy

26. května 2020

ČSSD dnes společně s Českou asociací povinných podpisem memoranda o spolupráci rozjíždí projekt bezplatného poradenství pro lidi, kteří se díky dopadům koronavirové pandemie dostali či dostanou do vážných existenčních potíží a budou jim hrozit dluhové pasti či v nejzazším případě exekuce.

“Sociální demokracie tu byla vždy proto, aby pomáhala lidem v nouzi a prosazovala spravedlnost a solidaritu. Koronavirová pandemie těžce zasáhla ČR a bohužel také osudy konkrétních rodin a lidí. Právě jim chceme pomoci. Od pondělí 1.6.2020 ve spolupráci s Českou asociací povinných rozjíždíme v poslaneckých a senátorských kancelářích ČSSD napříč republikou bezplatné poradenství pro lidi, postiženými dopady COVIDu-19,” řekl předseda ČSSD Jan Hamáček. Zájemcům stačí kontaktovat příslušnou poslaneckou kancelář a dohodnout si termín pro svoji konzultaci. “Pilotně startujeme už od pondělka 1.6. v poslaneckých a senátorských kancelářích v Mladé Boleslavi, v Chebu a v Brně, pokračujeme 8.6. v Kladně, Brně a Karviné. Každý jeden člověk, kterému pomůže taková rada v těžké životní situaci či nasměrování v řešení jeho problému, bude dobrou zprávou pro celou naši společnost,” dodal Hamáček.

Garanty tohoto projektu za ČSSD jsou poslankyně Kateřina Valachová, která se problematice exekucí dlouhodobě věnuje, předseda poslaneckého klubu Jan Chvojka a senátor Miroslav Nenutil. Poskytovatelem poradenstvi bude zapsaný spolek Česká asociace povinných, jeho šéfka Denisa Rohanová k projektu uvedla: “Se sociální demokracií já osobně dlouhodobě spolupracuji, a proto jsme jako asociace přivítali poptávku, abychom pomohli při dluhovém poradenství. Bohužel z naší praxe víme, že ještě zcela neodezněly následky hospodářské krize z roku 2008 a nyní jsme v situaci, kdy musíme zvládat další. Obávám se, že ve vztahu k dlužníkům bude současná situace ještě horší a nás čekají perné měsíce.”

Místa a termíny:

1. června

Regionální kancelář Jana Hamáčka, Bezručova 496, 293 01, Mladá Boleslav (tlf. +420 723 903 066)

Regionální kancelář Miroslava Nenutila, nám. Krále Jiřího z Poděbrad 6, 350 02, Cheb (tlf. +420 603 995 827)

Kateřina Valachová – regionální kancelář Romana Onderky, Masarykova 427/31, 602 00 Brno (tlf. +420 602 357 929)

8. června

Regionální kancelář Kateřiny Valachové, nám. Svobody 1460, 272 01, Kladno (tlf. +420 602 357 929)

Regionální kancelář Romana Onderky, Masarykova 427/31, 602 00 Brno (tlf. +420 774 044 008)

Regionální kancelář Tomáše Hanzela, Fryštátská 72, 733 24, Karviná – Fryštát (tlf. +420 607 094 092)

29. června

13. července