Blíží se Letní ekologická akademie

18. července 2016

Se Zvonečníkem a MDA jsme se rozhodli připravit letní akci s výletem do přírodního fenoménu Divoké Šárky, s možností koupání a setkání se zajímavými lidmi. Mimo hektičtější období rozebereme ekologickou politiku sociální demokracie na různých úrovních rozhodování.

Letní ekoakademie proběhne na konci července. V pátek se zaměří na různé úrovně rozhodování a naplňování ekologického manifestu ČSSD a večer nás čeká sluneční romance. Sobota se zaměří na některá konkrétní témata, odpoledne bude patřit výletu do přírody. V neděli navštívíme pražské komunitní zahrady, případně botanickou a ZOO v Troji. Podklady, různé rozhovory a registrace na akci naleznete na stránkách www.ekoakademie.cz.

Akci zaštítil poslanec a předseda výboru pro životní prostředí Robin Böhnisch. Vystoupí zde například šéfporadce premiéra Vladimír Špidla, místopředsedkyně ČSSD Lenka Teska Arnoštová, hejtman Miloš Petera, filosof Václav Bělohradský, náměstek ministra pro životní prostředí Vladimír Mana, poslanec Václav Zemek a hlavní autor ekologického manifestu ČSSD Petr Petržílek.

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka k akademii uvádí: "Letní ekologické akademie si klade za cíl komplexní diskusi k ekologické politice sociální demokracie. Podporuji modernizaci ČSSD a oblast ekologie logicky patří k jejím základům.

S vládní koalicí se nám daří naplňování roky připravovaného ekologického manifestu ČSSD a nikoli jen řešení ad hoc problémů. Akademie se zvláště dotkne moderních přístupů ke krajině, šetrné spotřeby, využívání energie či bezpečnosti silnic. Těším se také na výstup v podobě almanachu."

Pozvánku na tuto akce najdete zde.