Blíží se Letní ekologická akademie 2017

Letošní ročník Letní ekologické akademie u Divoké Šárky v Praze je již druhý a tentokrát tu nebudou chybět ani zahraniční hosté. Na páteční odpoledne a víkend od 21. července 2017 připravily platforma Zvonečník, MDA a FES fóra k ekologické politice, praktické informace k ekologickému bydlení, výlety a poznávání.

velky.jpg

Vystoupí tu zástupci ekologických organizací, někteří volební lídři ČSSD a možnost vystoupení s ekologickými vizemi tu mají také další kandidáti. Vynikající je dopravní spojení ze všech regionů, možnost levného ubytování na kolejích a zajištěné je také přímo česko-německé tlumočení.

Letošní ročník zaštítili Robin Böhnisch (poslanec a předseda výboru pro životní prostředí), Michaela Marksová (ministryně a místopředsedkyně ČSSD), Lenka Teska Arnoštová (náměstkyně ministra zdravotnictví) a Pavel Poc (europoslanec a místopředseda výboru pro životní prostředí). Na rozdíl od prvního ročníku s reflexí ekologické politiky sociální demokracie na různých úrovních rozhodování se tentokrát více zaměříme na další volební období a příklady ze zahraničí. Představí se nám také Přátelé přírody (NaturFreunde) – v Česku poměrně málo známá organizace. Historie organizace s desetitisíci členů sahá až k roku 1895 a k osobnostem dělnického hnutí.

Více informací na www.ekoakademie.cz či pro zahraniční hosty www.erampi.net.

Pozvánku najdete zde