Tiskové oddělení

maly-tiskove-oddeleni.jpg
Tiskové oddělení
Blogy autora Tiskové oddělení
Názory a komentáře autora Tiskové oddělení
Podobná témata
  • Chceme spravedlivou a sociální Evropu!

Programový manifest ČSSD pro volby do Evropského parlamentu 23.-24. 5. 2014.

• Spravedlivé reformy ČSSD
  • ČSSD vítá, že Praha vybere nové právníky pro spor o nájemné ve Škodově paláci

Pražští sociální demokraté přivítali, že Rada hlavního města dnes rozhodla o zrušení smlouvy s advokátní kanceláří Kocián, Šolc, Balaštík, která měla Prahu zastupovat ve sporu o výši nájemného ve Škodově paláci. Stalo se tak poté, co vyšlo najevo, že primátorka Adriana Krnáčová (ANO) konzultovala výběr právní kanceláře s protistranou. Nové právní zástupci Prahy vzejdou z transparentního výběrového řízení. „Návrh na zrušení smlouvy a vypsání nového výběrového řízení podala sama Adriana Krnáčová, což bylo v souladu s naším názorem a přivítali jsme to. Byli jsme připraveni podat totožný návrh,“ uvedl náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD).

• Výroční finanční zpráva ČSSD za rok 2014

ČSSD dnes zveřejnila Výroční finanční zprávu o hospodaření za rok 2014. Výnosy činily 219,4 miliónu korun, náklady 266,9 miliónu korun a schodek hospodaření pak -47,5 miliónu korun, při odpisech ve výši 14,8 milionů korun. Část schodku rozpočtu byla kryta z vlastních zdrojů vytvořených v předchozím roce, část průběžným čerpáním kontokorentního účtu. „ČSSD financovala své aktivity bezproblémově na všech úrovních, výrok auditora je bez výhrad,“ uvedl místopředseda strany pro hospodaření Martin Starec.

• Ministerstvo vnitra vyjednalo u Evropské komise schválení dvou významných národních programů

V úterý 24. března 2015 schválila Evropská komise České republice národní program Azylového, migračního a integračního fondu. Už 19. března tohoto roku navíc komise schválila národní program Fondu pro vnitřní bezpečnost. Česko díky tomu získá na boj proti závažnému zločinu nebo např. na ochranu vnějších hranic cca 1,6 miliardy Kč.

Archiv novinek

Přehled všech blogů