Tiskové oddělení

maly-tiskove-oddeleni.jpg
Tiskové oddělení
Blogy autora Tiskové oddělení
Názory a komentáře autora Tiskové oddělení
Podobná témata
  • Chceme spravedlivou a sociální Evropu!

Programový manifest ČSSD pro volby do Evropského parlamentu 23.-24. 5. 2014.

• Spravedlivé reformy ČSSD
  • Investice tchajwanské společnosti HTC vytvoří v Brně více než tisíc nových pracovních míst

Do České republiky přichází společnost HTC, která v brněnském průmyslovém parku Černovická terasa zahájí od června letošního roku provoz opravárenského centra pro mobilní telefony. Nová investice, která by měla být řádově v desítkách až stovkách milionů dolarů, bude generovat více než tisíc nových pracovních míst. Příchod nového investora dnes na pražském Žofíně v rámci Týdne investic oficiálně představil premiér Bohuslav Sobotka spolu s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem, generálním ředitelem agentury CzechInvestem Karlem Kučerou a viceprezidentem HTC Brucem Lee.

• V Praze končí dvoudenní Evropské jaderné fórum

Na tři stovky delegátů z celé Evropy se v Praze zúčastnili právě končícího 10. ročníku Evropského jaderného fóra (ENEF). Z diskuzí jednoznačně vyplynulo, že jaderná energetika má v evropském portfoliu zdrojů své opodstatněné místo a bude sehrávat důležitou roli při implementaci Energetické unie. V rámci ENEF bylo též opakovaně zdůrazněno právo jednotlivých členských zemí rozhodnout si o svém energetickém mixu.

• Česká vláda nesouhlasí se zavedením povinných kvót v reakci na migrační krizi

Před současnou migrační krizí nemůžeme zavírat oči. Česká republika se nechce vzdávat odpovědnosti, jsme solidárním státem. Česká vláda je připravena vynaložit veškeré úsilí k ochraně života uprchlíků. Rozhodli jsme o umístění a péči pro nemocné syrské děti, poskytneme vzdělání syrským studentům a hodláme zintenzivnit naši pomoc uprchlíkům ve třetích zemích.

Archiv novinek

Přehled všech blogů