Hejtman Michal Hašek bude jednat s ministryní kultury Alenou Hanákovou

22.05.2012 Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek bude v úterý 22. května 2012 jednat s ministryní kultury Alenou Hanákovou na téma Lednicko valtický areál, Janáčkovo kulturní centrum a Slovanská epopej.

14:00 – začátek jednání
(Praha, Maltézské náměstí 1, Ministerstvo kultury ČR)

Bližší informace poskytne Martin Erva mobil: 724 234 169, pevná linka: 541 658 833, mail:  erva.martin@kr-jihomoravsky.cz.

Profil autora
maly-tiskove-oddeleni.jpg
Tiskové oddělení
Blogy autora Tiskové oddělení
Názory a komentáře autora Tiskové oddělení
Podobná témata
  • Chceme spravedlivou a sociální Evropu!

Programový manifest ČSSD pro volby do Evropského parlamentu 23.-24. 5. 2014.

• Spravedlivé reformy ČSSD
  • Ministerstvo vnitra vyjednalo u Evropské komise schválení dvou významných národních programů

V úterý 24. března 2015 schválila Evropská komise České republice národní program Azylového, migračního a integračního fondu. Už 19. března tohoto roku navíc komise schválila národní program Fondu pro vnitřní bezpečnost. Česko díky tomu získá na boj proti závažnému zločinu nebo např. na ochranu vnějších hranic cca 1,6 miliardy Kč.

• Účast členů vlády na jednáních Rady EU se meziročně zvýšila

25. března 2015 Vláda se dnes v části, věnované evropské agendě, zabývala účastí členů kabinetu na Radách EU za dosavadní funkční období vládní koalice. Kabinetu se podařilo po téměř pěti letech obrátit trend a zvýšit zastoupení českých ministrů v Bruselu na pravidelných jednáních. Předseda vlády Bohuslav Sobotka zároveň apeloval na jednotlivé ministry, aby se snažili svoji účast na společných jednáních s evropskými partnery v dalším období maximálně zvýšit.

• Češi se čím dál častěji stávají oběťmi moderních otrokářů. Pomoci by mohla mezinárodní spolupráce

Každý rok se ve světě stane obětí moderního otroctví kolem 35 milionů lidí. V roce 2014 se oproti roku 2013 zvýšil počet obětí meziročně přibližně o třetinu. Zisky z této nelegální činnosti přesahují každý rok 150 miliard amerických dolarů Bohužel se nejedná jen o problém rozvojových zemí, potýká se s ním třeba i Velká Británie nebo Česko. Počet případů obchodování s lidmi mezi těmito zeměmi v poslední době narůstá. Česká republika je v první desítce pomyslného žebříčku řazeného podle původu obětí - vedle například Rumunska, Polska, Albánie nebo Nigérie. Řešením je prevence a intenzivní mezinárodní spolupráce při řešení jednotlivých případů. Během bilaterální konference organizované Ministerstvem vnitra ČR a Britským velvyslanectvím v Praze ve dnech 23. – 24. března se na tom shodli experti obou zemí na tuto problematiku.

Archiv novinek

Přehled všech blogů