Avízo - TK ČSSD k senátní novele zákona o DPH, čtvrtek 24.4.2012, 11:00 - Senát P ČR

23.05.2012 Rádi bychom Vás pozvali na zítřejší tiskovou konferenci k představení senátní novely zákona o DPH. Cílem návrhu ČSSD je zachování nižší sazby DPH pro sociálně citlivé položky.

• Termín:  čtvrtek, 24.5.2012
  • Místo:     Frýdlantský salonek – Senát Parlamentu ČR (Valdštejnské náměstí 17/4, 118 01 Praha 1)
  • Čas:         11:00

Tiskové konference se zúčastní:

• Marcel Chládek, senátor a stínový ministr školství
  • Jan Hutař, ředitel legislativního odboru Národní rady se zdravotním postižením ČR
  • Jiří Fraus, místopředseda Svazu českých knihkupců a nakladatelů

Kontaktní osoba pro koordinaci médií na místě TK: Pavla Heřmánková, tisková tajemnice Senátu P ČR (tel.:602 402 855)

Profil autora
maly-tiskove-oddeleni.jpg
Tiskové oddělení
Blogy autora Tiskové oddělení
Názory a komentáře autora Tiskové oddělení
Podobná témata
  • Chceme spravedlivou a sociální Evropu!

Programový manifest ČSSD pro volby do Evropského parlamentu 23.-24. 5. 2014.

• Spravedlivé reformy ČSSD
  • Na Bruntálsko přijede ministryně Michaela Marksová, navštíví Úřad práce v Bruntále a sociální organizace

Na Bruntálsko opět zavítá ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Společně s poslancem Ladislavem Velebným zavítají na Úřad práce v Bruntále, navštíví sociální organizace a setkají se s poskytovateli sociálních služeb.

• Úřad práce a obce musí v otázce výplaty doplatku na bydlení úzce spolupracovat

Stát prostřednictvím Úřadu práce a obce by měly v otázce souhlasu s výplatou doplatku na bydlení postupovat v maximální součinnosti tak, aby byl naplněn duch zákona o hmotné nouzi. Přes všechny nejasnosti kolem výkladu části novely zákona se ukazuje, že obcím, které po udělení nesouhlasu zahájily s klienty sociální práci, se daří situaci řešit ve prospěch obcí i lidí, kteří se ocitli v tíživé životní situaci a naplňují tak i povinnosti uložené jim zákonem o pomoci v hmotné nouzi a zákonem o sociálních službách. Na tyto činnosti navíc MPSV letos poskytne úřadům obcí a krajským úřadům zvláštní účelovou dotaci.

• Prohlášení zemí V4 k migraci před červnovým zasedáním Evropské rady

Evropská rada bude 25. a 26. června 2015 v Bruselu diskutovat o dalším postupu EU při řešení migračních otázek. Státy V4 v minulých týdnech vystupovaly při jednáních v příslušných orgánech Rady jednotně. Česká republika se s ostatními zeměmi Visegrádské skupiny rozhodla k prosazování společného postoje. Jasnou prioritou V4 je a bude princip dobrovolnosti.

Archiv novinek

Přehled všech blogů