Viníky za vyhozenou miliardu za státní maturity jsou P.Nečas, J.Dobeš, M.Kopicová a B.Šťastný

Štítky

Školství

Podobná témata
  • Nová vláda musí prověřit pochybný projekt státních maturit

Aktuální zprávy o podvodném systému školení učitelů ke státní maturitě jsou dalším z řady skandálních odhalení, která od začátku projekt státní maturity provází. Sociální demokracie opakovaně státní maturity v minulosti kritizovala, vládu P. Nečase jsme upozorňovali na to, že jde o předražený, administrativně náročný a pro systém školství zcela neefektivní projekt.

• M. Chládek: Státní maturitu bychom nerušili

Co se změní v českém školství, pokud vyhraje v příštích volbách sociální demokracie? To je otázka, se kterou jsme rok před příštími parlamentními volbami přišli za stínovým ministrem školství dnes opoziční ČSSD Marcelem Chládkem.Více v rozhovoru pro Lidové noviny.

• Dětské skupiny jsou pro předškolní vzdělávání slepou uličkou

Vláda P.Nečase dnes schválila zavedení tzv. dětských skupin, což je podle slov předkladatelů „alternativa k přeplněným mateřským školám“. ČSSD považuje vládní návrh řešení za nesmyslný, jedná se o další slepou uličku, kterou se vláda v oblasti školství vydala. Jde zároveň o další ránu pro oblast předškolního vzdělávání, protože dětské skupiny podle návrhu vlády na tuto oblast zcela rezignují. Budou plnit pouze roli hlídacích a odkládacích služeb.

• Otazníky českého školství pro rok 2013

Příchod nového roku je většinou oslavován jako příležitost k odstartování pozitivních změn, jako šance k lepším začátkům či k nápravě nepovedených záležitostí. Je to také jedinečná šance pokusit se udělat tlustou čáru za vším, co se v právě skončených dvanácti měsících nepovedlo.

• ČSSD předkládá v Senátu novelu školského zákona, která vrací do škol státní zkoušky z psaní na stroji

Předseda Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu P ČR a stínový ministr školství Marcel Chládek dnes předložil v Senátu novelu školského zákona, která vrací zpět do škol státní zkoušky z psaní na klávesnici, zpracování textu na počítači a těsnopisu.

• Jan Keller

01.07.2015 V úterý vypršel termín, do kterého mělo Řecko ustoupit tlaku věřitelů, a získat tím... (přečteno 12×)

• Pavel Poc

01.07.2015 Evropská unie a eurozóna zažívají čas nejistoty a zvratů. Zatímco tisíce Řeků čekají... (přečteno 7×)