L.Zaorálek pro Události, komentáře ČT: Ministr Kalousek by měl přiznat, že v kauze CASA není neutrální

Štítky

Armáda

Podobná témata
  • Armáda potřebuje jasnou koncepci rozvoje

Obměna letadlového parku není nic neobvyklého, a to zejména ve vojenském letectvu. Nicméně jsem přesvědčen, že nelze nadále nakupovat leteckou techniku bez náležitého odůvodnění a zejména potřeb. Armáda České republiky potřebuje především jasnou a politicky schválenou koncepci rozvoje, která bude zahrnovat i koncepci rozvoje vzdušných sil. Přiznám se, že jako letecký konstruktér mám slabost pro jakoukoliv leteckou techniku. Nicméně jako politik musím zejména zvažovat její potřebnost na základě vojenských požadavků a také možností armádního rozpočtu.

• Den válečných veteránů – nesmíme zapomenout!

Dnes 11. listopadu si na mnoha místech ve světě připomínají Den válečných veteránů. Od roku 2001 si tento den připomínáme jako významný i v České republice. Máme tak možnost uctít oběti a osobní hrdinství českých účastníků válečných konfliktů.

• Co s obranou po volbách?

Ozbrojené síly ČR jsou zrcadlem stavu celé naší společnosti. Neustále se v nich něco transformuje, neustále někdo přichází s převratnými myšlenkami fungování toho či onoho a výsledek – nesmyslné plýtvání penězi daňových poplatníků. Škody, které se takovými experimenty napáchají, jsou obrovské. V čím zájmu se toto děje, je nasnadě. A voják?

• Rusnokova vláda nesmí hazardovat s obranou jako tomu bylo za vlády pravice!

Vláda premiéra Jiřího Rusnoka byla prezidentem republiky označena za vládu přechodnou, která má zemi dovést k předčasným volbám. Proto ať už příští týden důvěru ve Sněmovně získá či nezíská, nesmí po dobu výkonu své funkce hazardovat s otázkami národní obrany, tak jak tomu bylo v případě minulých pravicových vlád. Dědictví zanechané Nečasovou vládou v oblasti obranné politiky zůstává varovným mementem.

• J.Hamáček hostem Partie TV Prima Family

Archiv novinek