Kalouskovy útoky na policii v kauze CASA jsou nepřijatalné!

Štítky

Armáda

Podobná témata
  • Co by opravdu zvýšilo prestiž naší armády

V souvislosti s ukrajinskou misí se začíná hovořit o znovuzavedení povinné základní služby. Přitom se zapomíná, že tato diskuse již proběhla v době, kdy ČR vstupovala do Severoatlantické aliance a kdy spustila reformu naší armády. Namísto řešení akutních problémů Armády České republiky, se řeší docela zástupné problémy. Mimo jiné, tyto problémy vytahují na svět právě ti, kteří snižovali obranné výdaje naší země.

• Armáda potřebuje jasnou koncepci rozvoje

Obměna letadlového parku není nic neobvyklého, a to zejména ve vojenském letectvu. Nicméně jsem přesvědčen, že nelze nadále nakupovat leteckou techniku bez náležitého odůvodnění a zejména potřeb. Armáda České republiky potřebuje především jasnou a politicky schválenou koncepci rozvoje, která bude zahrnovat i koncepci rozvoje vzdušných sil. Přiznám se, že jako letecký konstruktér mám slabost pro jakoukoliv leteckou techniku. Nicméně jako politik musím zejména zvažovat její potřebnost na základě vojenských požadavků a také možností armádního rozpočtu.

• Den válečných veteránů – nesmíme zapomenout!

Dnes 11. listopadu si na mnoha místech ve světě připomínají Den válečných veteránů. Od roku 2001 si tento den připomínáme jako významný i v České republice. Máme tak možnost uctít oběti a osobní hrdinství českých účastníků válečných konfliktů.

• Co s obranou po volbách?

Ozbrojené síly ČR jsou zrcadlem stavu celé naší společnosti. Neustále se v nich něco transformuje, neustále někdo přichází s převratnými myšlenkami fungování toho či onoho a výsledek – nesmyslné plýtvání penězi daňových poplatníků. Škody, které se takovými experimenty napáchají, jsou obrovské. V čím zájmu se toto děje, je nasnadě. A voják?

• Rusnokova vláda nesmí hazardovat s obranou jako tomu bylo za vlády pravice!

Vláda premiéra Jiřího Rusnoka byla prezidentem republiky označena za vládu přechodnou, která má zemi dovést k předčasným volbám. Proto ať už příští týden důvěru ve Sněmovně získá či nezíská, nesmí po dobu výkonu své funkce hazardovat s otázkami národní obrany, tak jak tomu bylo v případě minulých pravicových vlád. Dědictví zanechané Nečasovou vládou v oblasti obranné politiky zůstává varovným mementem.

Archiv novinek

Přehled všech blogů