Anketa: Jaký opravdu je Jiří Paroubek?

Na otázku "Jaký opravdu je Jiří Paroubek?" odpovídali na křtu nové knihy rozhovorů v divadle Hybernia jeho přátelé, kolegové a manželka.

Jaký opravdu je?
Stáhnout video (mp4, 8.9MB)
Štítky

Podobná témata
  • Odvolání šéfa ND je skandální. Ministr Balvín musí přestat s destabilizací oblasti kultury!

Rozhodnutí ministra kultury Jiřího Balvína bleskově odvolat ředitele Národního divadla Jana Buriana považuji za nepřijatelné. Je skandální, aby takto zásadní personální čistky prováděl ministr úřednické vlády, která vznikla mimo struktury Parlamentu a dosud nezískala důvěru Poslanecké sněmovny.

• Česká kultura v ohrožení, ministryně Hanáková musí skončit s chaotickou politikou

Jako předseda Výboru pro školství, kulturu, vědu, lidská práva a petice Senátu PČR jsem velice znepokojen posledními kroky ministryně kultury Aleny Hanákové.

• Tak nám odvolali dalšího ředitele …

Ministryně kultury Alena Hanáková odvolala ředitele Národní galerie (NG) Vladimíra Rösela. Prý nerozumí poslání galerie a neskýtá záruky jejího budoucího rozvoje. "Pana Rösel ve funkci generálního ředitele Národní galerie v Praze dostal celou řadu příležitostí, aby prokázal svou kvalifikaci pro vedení nejvýznamnějšího muzea výtvarného umění v České republice, ale ukázalo se, že tato kvalifikace je velmi omezená. Neprokázal, že rozumí specifickému poslání Národní galerie v Praze a jejímu postavení mezi státními sbírkotvornými institucemi." Jeho další působení by prý nezaručovalo, že by se NG pod jeho vedením rozvíjela "v souladu s významem své sbírky a postavením největšího muzea výtvarného umění v České republice".

• Řekni mi, co čteš – a já Ti řeknu, komu jsi tu knihu ukrad…

Nedávno byla zveřejněna statistika, ze které jsme se dozvěděli, že vloni vyšlo nejméně knih za posledních 7 let (15.400 titulů). Odborníci to přičítají mimo jiné zvýšení DPH, které se promítlo nejen do ceny knih, ale také do toho, že občané šetří a při nákupech dávají přednost jinému, pro ně v tu chvíli důležitějšímu zboží. Ve skladech se knihy hromadí, takže se někteří nakladatelé rozhodli dočasně snižovat ceny. Jenže tím jim klesají zisky a tak logicky dochází také ke snižování investic, škrtání v edičních plánech, případně k vydávání jenom komerčně úspěšných bestsellerů a umělecky náročnější literatura vyjde zkrátka. Letos má být situace ještě horší.

• V.Jandák v pořadu Interview ČT24

Archiv novinek

• Milan Urban

24.10.2014 Řeč je nikoliv o bývalém rektorovi University Karlovy, ale o „pravicovém... (přečteno 17×)