Klub starostů a primátorů ČSSD vyzývá ministra Dobeše k okamžitému řešení kolapsu registru vozidel

13.07.2012 Klub starostů a primátorů ČSSD považuje stav, kdy je fatálním selháním ministerstva dopravy již pátý den paralyzována státní správa a kolaps nového systému registru motorových vozidel poškozuje desetitisíce občanů, za zcela nepřijatelný a neobhajitelný.

Vláda P.Nečase opakovaně svou neschopností výrazně komplikuje život nejen občanům, ale i zaměstnancům státní správy, kteří jsou zahlceni stížnostmi na nefunkční systém, jež přišel daňové poplatníky na více než 47 milionů korun! Sliby ministra dopravy Pavla Dobeše, který od začátku týdne proklamoval nápravu celé věci, se ukázaly jako zcela falešné!

Klub starostů a primátorů ČSSD proto vyzývá premiéra Nečase k okamžitému zásahu v této věci tak, aby došlo k neprodlené nápravě a obnovení funkčnosti systému registru vozidel. Dále požadujeme, aby předseda vlády zajistil prošetření tohoto kolapsu včetně vyvození personální i finanční odpovědnosti.

Jan Birke, předseda Klubu starostů a primátorů ČSSD, starosta města Náchod

Profil autora
maly-tiskove-oddeleni.jpg
Tiskové oddělení
Blogy autora Tiskové oddělení
Názory a komentáře autora Tiskové oddělení
  • Výzva Nečasově vládě: Zastavte svoji asociální politiku, senioři ztrácí šanci na důstojný život!

Klub seniorů České strany sociálně demokratické je vážně znepokojen z pokračujících asociálních kroků vlády Petra Nečase, které jsou zcela bezohledné k statisícům seniorů v České republice. Vláda pokračuje ve svých nepromyšlených reformách a systémových změnách v daňové i sociální oblasti navzdory nesouhlasu politické opozice, odborné i široké veřejnosti a často i navzdory nesouhlasu vlastních zástupců.

• Kdo může za biliony dluhů České republiky?

Podívejte se na přehledná fakta, která z českých médií jen tak nevysosáte.

• Stínový ministr školství Chládek jednal se zástupci rakouské hospodářské komory o spolupráci v oblasti školství

Stínový ministr školství za ČSSD Marcel Chládek dnes v Senátu jednal se zástupci WIFI International a WIFI Czech Republic, největšího vzdělávacího institutu rakouské hospodářské komory.

• Hledání cesty z krize - růst a zaměstnanost v Evropě

Vrcholní představitelé SPD Sigmar Gabriel, Frank-Walter Steinmeier a Peter Steinbruck společně představili na tiskové konferenci 15.května v Berlíně prohlášení k růstu a zaměstnanosti v Evropě. Jedná se o důležitý materiál celoevropského charakteru, o čemž svědčí i fakt, že sloužil jako jeden z pracovních podkladů pro jednání lídrů sociálnědemokratických stran v Bruselu ve středu 23.května, těsně před jednáním neformálního summitu Evropské rady.

• Rada Asociace krajů ČR odmítla těžbu břidlicového plynu

Rada Asociace krajů České republiky na svém jednání v Plzni zaujala odmítavé stanovisko k průzkumům a případné těžbě břidlicového plynu v Česku. Připojila se tak k peticím, které už podepsalo přes 50 tisíc lidí. V Čechách jsou pro průzkum ložisek břidlicového plynu vytipovány čtyři lokality, a to v okolí Karlštejna, Trutnova, Nového Jičína a Hodonína. Nejen v dotčených lokalitách se proti plánům na průzkumy a případnou těžbu už zvedla vlna nevole. Svůj nesouhlas vyslovila i řada renomovaných geologů a dalších expertů.

Podobná témata
  • Chceme spravedlivou a sociální Evropu!

Programový manifest ČSSD pro volby do Evropského parlamentu 23.-24. 5. 2014.

• Spravedlivé reformy ČSSD
  • Sankce namířené proti Rusku by neměly ohrozit českou ekonomiku

Evropská unie přijme další sankční opatření proti Ruské federaci v souvislosti s její participací na prohlubující se krizi na Ukrajině. Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) během vyjednávání především prosazovalo, aby sankce nedopadly na obchod s civilním zbožím a nebyly likvidační pro české firmy. Nové sankce by měly mít jen velmi omezený dopad na českou ekonomiku a MPO je bude průběžně sledovat, analyzovat a vyhodnocovat.

• Česká republika podepsala smlouvu s korejským investorem Hyundai Mobis

Z pověření české vlády dnes premiér Bohuslav Sobotka podepsal smlouvu se společnostní Hyundai Mobis (dále jen Mobis). Prezident společnosti Myung Chul Chung tento dokument spolupodepsal. Slavnostní ceremonii byl přítomen ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Jedná se o druhou největší expanzi v České republice za posledních 5 let a zároveň o třetí nejvýznamnější korejskou investici vůbec.

• Vláda podpořila zvýšení mezd zaměstnanců v sociálních službách

Ministerstvo práce a sociálních věcí předložilo vládě k projednání materiál "Posílení prostředků na financování sociálních služeb v roce 2015.“

Archiv novinek

Přehled všech blogů