Klub starostů a primátorů ČSSD vyzývá ministra Dobeše k okamžitému řešení kolapsu registru vozidel

13.07.2012 Klub starostů a primátorů ČSSD považuje stav, kdy je fatálním selháním ministerstva dopravy již pátý den paralyzována státní správa a kolaps nového systému registru motorových vozidel poškozuje desetitisíce občanů, za zcela nepřijatelný a neobhajitelný.

Vláda P.Nečase opakovaně svou neschopností výrazně komplikuje život nejen občanům, ale i zaměstnancům státní správy, kteří jsou zahlceni stížnostmi na nefunkční systém, jež přišel daňové poplatníky na více než 47 milionů korun! Sliby ministra dopravy Pavla Dobeše, který od začátku týdne proklamoval nápravu celé věci, se ukázaly jako zcela falešné!

Klub starostů a primátorů ČSSD proto vyzývá premiéra Nečase k okamžitému zásahu v této věci tak, aby došlo k neprodlené nápravě a obnovení funkčnosti systému registru vozidel. Dále požadujeme, aby předseda vlády zajistil prošetření tohoto kolapsu včetně vyvození personální i finanční odpovědnosti.

Jan Birke, předseda Klubu starostů a primátorů ČSSD, starosta města Náchod

Profil autora
maly-tiskove-oddeleni.jpg
Tiskové oddělení
Blogy autora Tiskové oddělení
Názory a komentáře autora Tiskové oddělení
  • Výzva Nečasově vládě: Zastavte svoji asociální politiku, senioři ztrácí šanci na důstojný život!

Klub seniorů České strany sociálně demokratické je vážně znepokojen z pokračujících asociálních kroků vlády Petra Nečase, které jsou zcela bezohledné k statisícům seniorů v České republice. Vláda pokračuje ve svých nepromyšlených reformách a systémových změnách v daňové i sociální oblasti navzdory nesouhlasu politické opozice, odborné i široké veřejnosti a často i navzdory nesouhlasu vlastních zástupců.

• Kdo může za biliony dluhů České republiky?

Podívejte se na přehledná fakta, která z českých médií jen tak nevysosáte.

• Stínový ministr školství Chládek jednal se zástupci rakouské hospodářské komory o spolupráci v oblasti školství

Stínový ministr školství za ČSSD Marcel Chládek dnes v Senátu jednal se zástupci WIFI International a WIFI Czech Republic, největšího vzdělávacího institutu rakouské hospodářské komory.

• Hledání cesty z krize - růst a zaměstnanost v Evropě

Vrcholní představitelé SPD Sigmar Gabriel, Frank-Walter Steinmeier a Peter Steinbruck společně představili na tiskové konferenci 15.května v Berlíně prohlášení k růstu a zaměstnanosti v Evropě. Jedná se o důležitý materiál celoevropského charakteru, o čemž svědčí i fakt, že sloužil jako jeden z pracovních podkladů pro jednání lídrů sociálnědemokratických stran v Bruselu ve středu 23.května, těsně před jednáním neformálního summitu Evropské rady.

• Rada Asociace krajů ČR odmítla těžbu břidlicového plynu

Rada Asociace krajů České republiky na svém jednání v Plzni zaujala odmítavé stanovisko k průzkumům a případné těžbě břidlicového plynu v Česku. Připojila se tak k peticím, které už podepsalo přes 50 tisíc lidí. V Čechách jsou pro průzkum ložisek břidlicového plynu vytipovány čtyři lokality, a to v okolí Karlštejna, Trutnova, Nového Jičína a Hodonína. Nejen v dotčených lokalitách se proti plánům na průzkumy a případnou těžbu už zvedla vlna nevole. Svůj nesouhlas vyslovila i řada renomovaných geologů a dalších expertů.

Podobná témata
  • Chceme spravedlivou a sociální Evropu!

Programový manifest ČSSD pro volby do Evropského parlamentu 23.-24. 5. 2014.

• Spravedlivé reformy ČSSD
  • ČSSD požaduje ukončení personálních sporů v pražské koalici a návrat k plnění koaličního programu

Vedení pražské ČSSD na dnešní společné schůzi krajského předsednictva a zastupitelského klubu jednohlasně souhlasilo, že prioritou sociální demokracie na pražském magistrátu je plnění koaliční smlouvy a programového prohlášení rady. „Jde zejména o prosazení takových bodů, jako je rozvoj pražské MHD včetně výstavby trasy metra D a nových tramvajových tratí, úspěšné čerpání prostředků z Evropské unie, výstavba startovacích bytů, zajištění svozu odpadu, nový územní plán a rozvoj sociálních služeb,“ uvedl předseda pražské organizace ČSSD Miloslav Ludvík.

• Zástupci Ministerstva vnitra a Policie ČR jednali s veřejnou ochránkyní práv

Zajišťování cizinců v detenčních zařízeních či financování právního poradenství, to byla hlavní témata jednání zástupců Ministerstva vnitra a Policie ČR a veřejné ochránkyně práv Anny Šabatové, které se uskutečnilo v pátek 28. srpna 2015.

• Předsedkyně Mladých sociálních demokratů L. Válová navštíví norský ostrov Utoya

Svět si 22. července připomenul čtyři roky od střelby A. Breivika v norském Oslu a na ostrově Utoya. Oběťmi útoků byli také mladí lidé sociálně demokratické orientace, kteří na ostrově pořádali svůj tradiční letní kemp. I Mladí sociální demokraté v Česku pořádají na počátku léta letní tábory. Ve stínu současných problémů je otázka potírání nenávisti, extremismu a barbarského šílenství více než aktuální a dotýká se i mládežnické organizace ČSSD.

Archiv novinek

Přehled všech blogů