Kauza Rath nesmí nadále poškozovat ČSSD

26.05.2012 Je zřejmé, že kauza Rath a střední Čechy vážně poškozuje ČSSD v očích voličů a poneseme za to důsledky nejen v podzimních krajských volbách.

Musíme nyní přesvědčit voliče, že jde o problém konkrétních lidí, ne ČSSD jako takové. Trpělivě musíme zpět získávat ztracenou důvěru a pošramocenou pověst. Kdo od této situace očekává vnitřní boje v ČSSD, bude zklamán. Jedinou nelítostnou válkou, kterou vyhlásíme společně s Bohuslavem Sobotkou a vedením ČSSD, bude válka s korupčníky a privatizátory veřejné moci, pokud by se takoví v řadách ČSSD objevili. V ČSSD není a nesmí být nulová tolerance korupce prázdnou proklamací. Připomínám, že uplatňujeme jako jediná politická strana presumpci viny v případně obvinění v trestním řízení, způsobem padni komu padni vyvozují představitelé ČSSD politickou odpovědnost v případě vážných problémů. Důležité je, aby se korupci postavily důrazně všechny demokratické politické strany, nestrkaly v případě podezření ve vlastních řadách hlavu do písku, nezametaly kauzy pod koberec a nesnažily se je „vysedět“.

Profil autora
hasek-4.jpg
JUDr. Michal Hašek
Blogy autora Michal Hašek
  • Zámecká jízdárna v Lednici se dočká skutečného znovuoživení (přečteno 267×)

Slavnostním poklepem základního kamene bylo ve čtvrtek 14. června 2012 symbolicky potvrzeno zahájení stavebních prací projektu „Zámecká jízdárna v Lednici – multifunkční centrum“ podpořeného dotací z Integrovaného operačního programu (IOP).

• ODS v senátu opět zklamala (přečteno 392×)

ODS při dnešním hlasování v Senátu opět prokázala, že vnímá politiku čistě účelově, bez jakékoli odpovědnosti k občanům.

• Jednání o spolupráci v Pekingu (přečteno 319×)

Právě přejíždíme vlakem Peking – Šanghaj, průměrná rychlost 300 km/h, moderní vlak i prostředí, žádné drkocání, docela zážitek ve srovnání s domácí realitou.

• Obávám se o bezpečnost občanů. Ať Kubice vysvětlí záměry vlády (přečteno 266×)

Dnešní média přinesla velmi vážné a znepokojující informace o uvažovaných restrikcích v bezpečnostních sborech, konkrétně o možném propouštění příslušníků Policie ČR a Hasičského záchranného sboru ČR a to v řádech tisíců.

• Obávám se o bezpečnost občanů, ať Kubice vysvětlí záměry vlády (přečteno 100×)

Nucený odchod tisíců hasičů a policistů bude znamenat ochromení činnosti profesionálních hasičských i policejních stanic, někde také jejich úplné zrušení. Takový postup považuji za nepřijatelný, neodůvodnitelný a destruující základní funkce státu v území.

Názory a komentáře autora Michal Hašek
  • M.Hašek, Z.Škromach, J.Tejc: Chceme pro naše voliče úspěch ČSSD v povolebním vyjednávání

Na dnešním jednání PG ČSSD jsme podpořili mandát předsedy Bohuslava Sobotky k zahájení povolebních konzultací a rozšíření vyjednávacího týmu o zástupce poslaneckého a senátorského klubu po zasedání ÚVV ČSSD 10. listopadu. Jsme připraveni udělat maximum pro úspěch ČSSD v povolebním vyjednávání a také pro jednotnou podporu všech našich 50 poslanců.

• Vyjádření Michala Haška k současnému dění v ČSSD

Jsem přesvědčen, že letošní mimořádné primárky pro volby do Poslanecké sněmovny proběhly v ČSSD v pořádku podle stanov i schválených pravidel, že projdou soudním testem, včetně zamítnutí návrhu na vydání předběžného opatření, kterým by byla zablokována jejich registrace. Žaloby, podané několika neúspěšnými členy ČSSD, považuji za mimořádně nešťastný krok z jejich strany, který má přenést sestavování kandidátních listin z jejich mateřské strany do soudní síně.

• Vyjádření Michala Haška k aktuální politické situaci

Pokud TOP 09 a ODS zablokují rozpuštění Sněmovny a nové volby, měla by ČSSD zvažovat alternativu podpory Rusnokově vládě. Samozřejmě nikoliv jako bianko šek, ale se znalostí jejího programového prohlášení, s požadavkem na vyřešení kauzy financování prezidentské kampaně ministra financí Jana Fischera ještě do hlasování o důvěře a s požadavkem dalšího jednání o rozpuštění Poslanecké sněmovny a co nejčasnějších voleb, aby co nejdříve převzala odpovědnost za zemi vláda s plným politickým mandátem vzešlým z nových voleb.

• ČSSD vyzývá parlamentní strany k tomu, aby umožnily konání nových voleb a nechaly o nové vládě rozhodnout občany!

Sociální demokracie trvá na tom, že nejlepším řešením v současné politické a ústavní krizi v ČR je konání nových voleb v co nejbližším termínu, občané musí dostat šanci vybrat si novou vládu.

• Komentář M.Haška k nominaci M.Němcové do funkce premiérky

"Miroslava Němcová má, bohužel, být pouze fíkovým listem, zakrývajícím pravou podstatu vlády kmotrů a politické korupce. Další potenciální kandidáti na premiéra za ODS se zřejmě příliš obávají dalšího vývoje policejního vyšetřování. M.Němcová se tak má stát zimní královnou, která bude bojovat o každý další den u moci bez ohledu na zájmy České republiky a jejích občanů. ODS udělala přesně to, co jsme očekávali a kritizovali – žádná sebereflexe, žádná omluva, pouze výměna "pana čistého" za "pani čistou" a jede se dál, jako by se nic nedělo. Pro nás je to jasný signál, že musíme i nadále trvat na nových volbách, pouze ty přinesou reálnou změnu.

Podobná témata
  • Vláda projednala se zástupci Asociace krajů ČR aktuální problémy regionů

Vláda ČR se dnes sešla na prvním společném jednání se zástupci Asociace krajů ČR, aby tak odstartovala pravidelná setkávání s hejtmany. Na jednání informovali hejtmané zástupce vlády o aktuální situaci v krajích v oblasti čerpání peněz z evropských fondů, stavu veřejných investic či úrovni veřejných služeb ve zdravotnictví, školství či dopravě.

• M.Hašek: Jsme pro záchranu každého eura z evropských fondů

• Prosím občany jižní Moravy o podporu ČSSD

Kraje České republiky jsou pevnou součástí naší země a jako hejtmani těchto krajů cítíme zásadní povinnost poukázat na rizika plynoucí z možného povolebního vývoje. Po sedmi letech pravicových vlád potřebují české a moravské kraje na centrální úrovni partnera, nikoli nepřítele na život a na smrt. Uplynulé roky jasně ukázaly, jaká nebezpečí přináší krajům centrální vláda, která nechápe nebo spíše nechce chápat problémy a potřeby krajů a jejich obyvatel.

• Žádáme Rusnokův kabinet o aktivní roli státu v řešení krize OKD

Asociace krajů ČR vyzývá vládu Jiřího Rusnoka, aby řešila hrozící sociální výbuch v Moravskoslezském kraji, který hrozí v souvislosti s problémy společnosti OKD a uvažovaným uzavřením dolu Paskov do konce příštího roku. Primárně by měl situaci řešit většinový vlastník Zdeněk Bakala, který nese společně se svým managementem odpovědnost za současný stav OKD.

Archiv novinek

• Dana Váhalová

22.08.2014 Poslední dobou se v Evropské unii i v ČR stále více diskutuje o větším využití... (přečteno 22×)

• Antonín Seďa