Dokončené Nečasovy obraty…

24.09.2010 Čtenáři blogu si možná vzpomenou, jak jsem 15. dubna tohoto roku reagoval na slova tehdy čerstvého šéfa občanských demokratů Petra Nečase. Pravil v Lidových novinách, že je ochoten „diskutovat“ o poplatcích ve zdravotnictví. Samozřejmě, až po volbách. Patrně se tehdy pod tlakem klesajících preferencí tou větou pokoušel naznačit, že poplatky ve zdravotnictví doznají změn, a že jejich dopady budou, no, řekněme, jemnější.

Tehdy jsem si dovolil zapochybovat a předpovědět jak bude diskuze podle Petra Nečase vypadat. Nespletl jsem se. Návrh na změnu zákona o poplatcích prolétl sněmovnou jako blesk a silou „stoosmnáctky“ byl poslán do stoupy.

Pokud tedy Petr Nečas mínil svou nabídkou na povolební diskuzi o poplatcích skutečnost, že budou zvyšovány, pak nebyl pochopen. Jak se dá žonglovat se slovy! Máme se ještě hodně co učit. Ne, díky, takové finty se učit nechci, a sám pro sebe si slibuji, že si dám velký pozor. Na pravdu, na to, co říkám. Ale i na to, co neříkám. Vždyť třeba pánové z TOP 09 toho neřekli…

A pánové z trojkoalice? Nechť se do politického suterénu plného marketingu a polopravd plíží sami. Na to doprovodný marš plný ostrých slov z našich úst nepotřebují. Voliči a občané jim zahrají sami. A pak přijde čas pro pravdivou sociální demokracii.

(přečteno 23×)

Štítky

Zaměstnanost   Zdravotnictví

Profil autora
hasek-4.jpg
JUDr. Michal Hašek
Blogy autora Michal Hašek
  • Zámecká jízdárna v Lednici se dočká skutečného znovuoživení (přečteno 301×)

Slavnostním poklepem základního kamene bylo ve čtvrtek 14. června 2012 symbolicky potvrzeno zahájení stavebních prací projektu „Zámecká jízdárna v Lednici – multifunkční centrum“ podpořeného dotací z Integrovaného operačního programu (IOP).

• ODS v senátu opět zklamala (přečteno 399×)

ODS při dnešním hlasování v Senátu opět prokázala, že vnímá politiku čistě účelově, bez jakékoli odpovědnosti k občanům.

• Jednání o spolupráci v Pekingu (přečteno 328×)

Právě přejíždíme vlakem Peking – Šanghaj, průměrná rychlost 300 km/h, moderní vlak i prostředí, žádné drkocání, docela zážitek ve srovnání s domácí realitou.

• Obávám se o bezpečnost občanů. Ať Kubice vysvětlí záměry vlády (přečteno 273×)

Dnešní média přinesla velmi vážné a znepokojující informace o uvažovaných restrikcích v bezpečnostních sborech, konkrétně o možném propouštění příslušníků Policie ČR a Hasičského záchranného sboru ČR a to v řádech tisíců.

• Obávám se o bezpečnost občanů, ať Kubice vysvětlí záměry vlády (přečteno 101×)

Nucený odchod tisíců hasičů a policistů bude znamenat ochromení činnosti profesionálních hasičských i policejních stanic, někde také jejich úplné zrušení. Takový postup považuji za nepřijatelný, neodůvodnitelný a destruující základní funkce státu v území.

Názory a komentáře autora Michal Hašek
  • M.Hašek, Z.Škromach, J.Tejc: Chceme pro naše voliče úspěch ČSSD v povolebním vyjednávání

Na dnešním jednání PG ČSSD jsme podpořili mandát předsedy Bohuslava Sobotky k zahájení povolebních konzultací a rozšíření vyjednávacího týmu o zástupce poslaneckého a senátorského klubu po zasedání ÚVV ČSSD 10. listopadu. Jsme připraveni udělat maximum pro úspěch ČSSD v povolebním vyjednávání a také pro jednotnou podporu všech našich 50 poslanců.

• Vyjádření Michala Haška k současnému dění v ČSSD

Jsem přesvědčen, že letošní mimořádné primárky pro volby do Poslanecké sněmovny proběhly v ČSSD v pořádku podle stanov i schválených pravidel, že projdou soudním testem, včetně zamítnutí návrhu na vydání předběžného opatření, kterým by byla zablokována jejich registrace. Žaloby, podané několika neúspěšnými členy ČSSD, považuji za mimořádně nešťastný krok z jejich strany, který má přenést sestavování kandidátních listin z jejich mateřské strany do soudní síně.

• Vyjádření Michala Haška k aktuální politické situaci

Pokud TOP 09 a ODS zablokují rozpuštění Sněmovny a nové volby, měla by ČSSD zvažovat alternativu podpory Rusnokově vládě. Samozřejmě nikoliv jako bianko šek, ale se znalostí jejího programového prohlášení, s požadavkem na vyřešení kauzy financování prezidentské kampaně ministra financí Jana Fischera ještě do hlasování o důvěře a s požadavkem dalšího jednání o rozpuštění Poslanecké sněmovny a co nejčasnějších voleb, aby co nejdříve převzala odpovědnost za zemi vláda s plným politickým mandátem vzešlým z nových voleb.

• ČSSD vyzývá parlamentní strany k tomu, aby umožnily konání nových voleb a nechaly o nové vládě rozhodnout občany!

Sociální demokracie trvá na tom, že nejlepším řešením v současné politické a ústavní krizi v ČR je konání nových voleb v co nejbližším termínu, občané musí dostat šanci vybrat si novou vládu.

• Komentář M.Haška k nominaci M.Němcové do funkce premiérky

"Miroslava Němcová má, bohužel, být pouze fíkovým listem, zakrývajícím pravou podstatu vlády kmotrů a politické korupce. Další potenciální kandidáti na premiéra za ODS se zřejmě příliš obávají dalšího vývoje policejního vyšetřování. M.Němcová se tak má stát zimní královnou, která bude bojovat o každý další den u moci bez ohledu na zájmy České republiky a jejích občanů. ODS udělala přesně to, co jsme očekávali a kritizovali – žádná sebereflexe, žádná omluva, pouze výměna "pana čistého" za "pani čistou" a jede se dál, jako by se nic nedělo. Pro nás je to jasný signál, že musíme i nadále trvat na nových volbách, pouze ty přinesou reálnou změnu.

Podobná témata
  • M. Hašek hovořil o opatření kvůli uprchlíkům v Břeclavi

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek na tiskovém brífinku hovořil o opatření kvůli uprchlíkům v Břeclavi. Podívejte se na záznam z České televize.

• Hejtman M. Hašek chce jednat s vládou o penězích na krajské silnice. Letos významně pomohly

Čtyři a půl miliardy korun na opravu krajských silnic v roce 2015. Jen pro jižní Moravu znamenala tato pomoc vlády 350 milionů, za které kraj může opravit 45 kilometrů silnic a 13 mostů. Hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů České republiky Michal Hašek chce s vládou jednat o penězích i na další roky.

• Grand Prix? Chci, aby na ni lidé nedopláceli, tvrdí hejtman Michal Hašek

Post hejtmana Jihomoravského kraje je víc než práce na plný úvazek. Alespoň v podání Michala Haška to tak letos vypadá. Přestože je období dovolených, volno si nevzal. Vedle běžných povinností totiž řeší, jak zajistit další ročníky motocyklové Grand Prix. Ani poté, co jednání několikrát krachla, neztratil optimismus. „Věřím, že zájem na budoucnosti závodů mají všichni. Veřejný sektor i okruh. Minulé schůzky jsou uzavřená záležitost. Zásadní je, aby Velká cena v Brně zůstala," tvrdí.

• M. Hašek: Babiš má za sebou i před sebou těžké týdny

Jihomoravský hejtman Michal Hašek reagoval na výroky, které na jeho adresu pronesl ministr financí v rozhovoru pro Deník.

• Přednost mají pacienti

Pan vicepremiér a ministr financí napsal do Práva komentář (Andrej Babiš: Nechci propást příležitost zabránit vysávání zdravotnictví, 20. 3.) o svém pohledu na zdravotnictví, ve kterém se ani jednou nevyskytuje slovo pacient. V mém světě je ale pacient na prvním místě. Zdravotnictví tu musí fungovat pro pacienty, ne obráceně.

Diskuze
  • replica hermes belt | 04. 03. 2014 | 17:21
    hermes bags crocodile fish Dokončené Nečasovy obraty… | Česká strana sociálně demokratická
  • replica christian louboutin heels | 06. 03. 2014 | 22:07
    christian louboutin pigalle 120 nude Dokončené Nečasovy obraty… | Česká strana sociálně demokratická
  • christian louboutin booties | 07. 03. 2014 | 16:24
    christian louboutin sandals multi Dokončené Nečasovy obraty… | Česká strana sociálně demokratická
  • hermes shop 2 shop | 14. 03. 2014 | 06:03
    hermes belts china wholesale Dokončené Nečasovy obraty… | Česká strana sociálně demokratická
Napište svůj příspěvek do diskuze

Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.

Archiv novinek

Přehled všech blogů