Dokončené Nečasovy obraty…

24.09.2010 Čtenáři blogu si možná vzpomenou, jak jsem 15. dubna tohoto roku reagoval na slova tehdy čerstvého šéfa občanských demokratů Petra Nečase. Pravil v Lidových novinách, že je ochoten „diskutovat“ o poplatcích ve zdravotnictví. Samozřejmě, až po volbách. Patrně se tehdy pod tlakem klesajících preferencí tou větou pokoušel naznačit, že poplatky ve zdravotnictví doznají změn, a že jejich dopady budou, no, řekněme, jemnější.

Tehdy jsem si dovolil zapochybovat a předpovědět jak bude diskuze podle Petra Nečase vypadat. Nespletl jsem se. Návrh na změnu zákona o poplatcích prolétl sněmovnou jako blesk a silou „stoosmnáctky“ byl poslán do stoupy.

Pokud tedy Petr Nečas mínil svou nabídkou na povolební diskuzi o poplatcích skutečnost, že budou zvyšovány, pak nebyl pochopen. Jak se dá žonglovat se slovy! Máme se ještě hodně co učit. Ne, díky, takové finty se učit nechci, a sám pro sebe si slibuji, že si dám velký pozor. Na pravdu, na to, co říkám. Ale i na to, co neříkám. Vždyť třeba pánové z TOP 09 toho neřekli…

A pánové z trojkoalice? Nechť se do politického suterénu plného marketingu a polopravd plíží sami. Na to doprovodný marš plný ostrých slov z našich úst nepotřebují. Voliči a občané jim zahrají sami. A pak přijde čas pro pravdivou sociální demokracii.

(přečteno 23×)

Štítky

Zaměstnanost   Zdravotnictví

Profil autora
hasek-4.jpg
JUDr. Michal Hašek
Blogy autora Michal Hašek
  • Zámecká jízdárna v Lednici se dočká skutečného znovuoživení (přečteno 256×)

Slavnostním poklepem základního kamene bylo ve čtvrtek 14. června 2012 symbolicky potvrzeno zahájení stavebních prací projektu „Zámecká jízdárna v Lednici – multifunkční centrum“ podpořeného dotací z Integrovaného operačního programu (IOP).

• ODS v senátu opět zklamala (přečteno 391×)

ODS při dnešním hlasování v Senátu opět prokázala, že vnímá politiku čistě účelově, bez jakékoli odpovědnosti k občanům.

• Jednání o spolupráci v Pekingu (přečteno 318×)

Právě přejíždíme vlakem Peking – Šanghaj, průměrná rychlost 300 km/h, moderní vlak i prostředí, žádné drkocání, docela zážitek ve srovnání s domácí realitou.

• Obávám se o bezpečnost občanů. Ať Kubice vysvětlí záměry vlády (přečteno 265×)

Dnešní média přinesla velmi vážné a znepokojující informace o uvažovaných restrikcích v bezpečnostních sborech, konkrétně o možném propouštění příslušníků Policie ČR a Hasičského záchranného sboru ČR a to v řádech tisíců.

• Obávám se o bezpečnost občanů, ať Kubice vysvětlí záměry vlády (přečteno 100×)

Nucený odchod tisíců hasičů a policistů bude znamenat ochromení činnosti profesionálních hasičských i policejních stanic, někde také jejich úplné zrušení. Takový postup považuji za nepřijatelný, neodůvodnitelný a destruující základní funkce státu v území.

Názory a komentáře autora Michal Hašek
  • M.Hašek, Z.Škromach, J.Tejc: Chceme pro naše voliče úspěch ČSSD v povolebním vyjednávání

Na dnešním jednání PG ČSSD jsme podpořili mandát předsedy Bohuslava Sobotky k zahájení povolebních konzultací a rozšíření vyjednávacího týmu o zástupce poslaneckého a senátorského klubu po zasedání ÚVV ČSSD 10. listopadu. Jsme připraveni udělat maximum pro úspěch ČSSD v povolebním vyjednávání a také pro jednotnou podporu všech našich 50 poslanců.

• Vyjádření Michala Haška k současnému dění v ČSSD

Jsem přesvědčen, že letošní mimořádné primárky pro volby do Poslanecké sněmovny proběhly v ČSSD v pořádku podle stanov i schválených pravidel, že projdou soudním testem, včetně zamítnutí návrhu na vydání předběžného opatření, kterým by byla zablokována jejich registrace. Žaloby, podané několika neúspěšnými členy ČSSD, považuji za mimořádně nešťastný krok z jejich strany, který má přenést sestavování kandidátních listin z jejich mateřské strany do soudní síně.

• Vyjádření Michala Haška k aktuální politické situaci

Pokud TOP 09 a ODS zablokují rozpuštění Sněmovny a nové volby, měla by ČSSD zvažovat alternativu podpory Rusnokově vládě. Samozřejmě nikoliv jako bianko šek, ale se znalostí jejího programového prohlášení, s požadavkem na vyřešení kauzy financování prezidentské kampaně ministra financí Jana Fischera ještě do hlasování o důvěře a s požadavkem dalšího jednání o rozpuštění Poslanecké sněmovny a co nejčasnějších voleb, aby co nejdříve převzala odpovědnost za zemi vláda s plným politickým mandátem vzešlým z nových voleb.

• ČSSD vyzývá parlamentní strany k tomu, aby umožnily konání nových voleb a nechaly o nové vládě rozhodnout občany!

Sociální demokracie trvá na tom, že nejlepším řešením v současné politické a ústavní krizi v ČR je konání nových voleb v co nejbližším termínu, občané musí dostat šanci vybrat si novou vládu.

• Komentář M.Haška k nominaci M.Němcové do funkce premiérky

"Miroslava Němcová má, bohužel, být pouze fíkovým listem, zakrývajícím pravou podstatu vlády kmotrů a politické korupce. Další potenciální kandidáti na premiéra za ODS se zřejmě příliš obávají dalšího vývoje policejního vyšetřování. M.Němcová se tak má stát zimní královnou, která bude bojovat o každý další den u moci bez ohledu na zájmy České republiky a jejích občanů. ODS udělala přesně to, co jsme očekávali a kritizovali – žádná sebereflexe, žádná omluva, pouze výměna "pana čistého" za "pani čistou" a jede se dál, jako by se nic nedělo. Pro nás je to jasný signál, že musíme i nadále trvat na nových volbách, pouze ty přinesou reálnou změnu.

Podobná témata
Diskuze
  • replica hermes belt | 04. 03. 2014 | 17:21
    hermes bags crocodile fish Dokončené Nečasovy obraty… | Česká strana sociálně demokratická
  • replica christian louboutin heels | 06. 03. 2014 | 22:07
    christian louboutin pigalle 120 nude Dokončené Nečasovy obraty… | Česká strana sociálně demokratická
  • christian louboutin booties | 07. 03. 2014 | 16:24
    christian louboutin sandals multi Dokončené Nečasovy obraty… | Česká strana sociálně demokratická
  • hermes shop 2 shop | 14. 03. 2014 | 06:03
    hermes belts china wholesale Dokončené Nečasovy obraty… | Česká strana sociálně demokratická
Napište svůj příspěvek do diskuze

Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.

Archiv novinek

Přehled všech blogů