STOP vládě – řekněme chybným vládním reformám NE!

28.05.2012 ČSSD plně rozumí důvodům široké nespokojenosti většiny našich občanů s chybnými a nespravedlivými reformami vlády P.Nečase, které poškozují většinu naší společnosti. Odmítáme pokračování nepromyšlené pravicové politiky plošných škrtů, rekordního zdražování a zvyšování daní, privatizace zdravotní péče, vzdělávání i peněz důchodců.

ČSSD je pro spravedlivá řešení a spravedlivé reformy!

Jako hlavní opoziční politická strana považujeme protesty ze strany občanských sdružení, zástupců odborů, sociálních partnerů i široké veřejnosti proti škodlivé vládní politice za legitimní vyjádření nesouhlasu s Nečasovou vládou. Sociální demokraté, naši členové i sympatizanti, proto podobné demonstrace aktivně svou účastí podporují.

ČSSD je přesvědčena, že ČR potřebuje v této složité ekonomické i společenské době stabilní odpovědnou vládu, která vzejde z nových voleb a bude mít důvěru občanů. Rychlé volby jsou rozhodující podmínkou pro to, aby si většina občanů udržela víru v to, že nápravy našich poměrů lze dosáhnout demokratickou cestou.

Pokud po volbách do Poslanecké sněmovny převezmeme vládní odpovědnost, jsme připraveni zrušit chybné vládní kroky všude tam, kde to bude možné. Budeme prosazovat spravedlivé sociální a rozpočtové reformy, které nebudou likvidační pro středně a nízkopříjmové skupiny obyvatel a zátěž spojená s konsolidací veřejných rozpočtů a podporou hospodářského růstu bude spravedlivě rozložena na všechny příjmové skupiny obyvatel.

ČSSD rozumí a podporuje protesty iniciativy STOP vládě -  společné platformy odborů, občanských iniciativ a sdružení.

Profil autora
maly-tiskove-oddeleni.jpg
Tiskové oddělení
Blogy autora Tiskové oddělení
Názory a komentáře autora Tiskové oddělení
Podobná témata
  • Chceme spravedlivou a sociální Evropu!

Programový manifest ČSSD pro volby do Evropského parlamentu 23.-24. 5. 2014.

• Spravedlivé reformy ČSSD
  • Delegace české vlády uctila památku obětí holocaustu v Osvětimi

Předseda vlády Bohuslav Sobotka v úterý 27. ledna 2015 v Osvětimi zapálením svíčky u památníku v areálu koncentračního tábora uctil památku obětí holocaustu. Vzpomínkové akce se společně s premiérem v rámci české vládní delegace zúčastnili rovněž ministr obrany Martin Stropnický, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová a ministr kultury Daniel Herman.

• Prioritou ministerstva vnitra je vyexpedovat materiál mimo Vrbětice co nejdříve

Dnes, 27. ledna 2015, se uskutečnilo jednání Bezpečnostní rady Pardubického kraje. Kroky, které činí Ministerstvo vnitra v souvislosti s odvozem materiálu z Vrbětic, přijeli vysvětlit první náměstek ministra vnitra Jiří Nováček, generální ředitel Hasičského záchranného sboru Drahoslav Ryba a za Policii ČR plk. Miloš Drahoňovský.

• MPSV představilo koncepci dostupného bydlení

Lidé s nižšími příjmy v České republice vydávají na bydlení paradoxně více prostředků, než ti s vyššími příjmy. S problémem sehnat kvalitní a dostupné bydlení se dnes dotýká hlavně řada seniorů, rodičů samoživitelů, občanů se zdravotním postiženým nebo lidí žijících na ubytovnách. Koncepci, která řeší nejen tyto problémy, představili na konferenci v Senátu zástupci Ministerstva práce a sociálních věcí.

Archiv novinek

• Alena Gajdůšková

27.01.2015 Umučení z Osvětimi a dalších koncentračních táborů pořád varují. Na hrůzy... (přečteno 10×)

• Michal Pícl