STOP vládě – řekněme chybným vládním reformám NE!

28.05.2012 ČSSD plně rozumí důvodům široké nespokojenosti většiny našich občanů s chybnými a nespravedlivými reformami vlády P.Nečase, které poškozují většinu naší společnosti. Odmítáme pokračování nepromyšlené pravicové politiky plošných škrtů, rekordního zdražování a zvyšování daní, privatizace zdravotní péče, vzdělávání i peněz důchodců.

ČSSD je pro spravedlivá řešení a spravedlivé reformy!

Jako hlavní opoziční politická strana považujeme protesty ze strany občanských sdružení, zástupců odborů, sociálních partnerů i široké veřejnosti proti škodlivé vládní politice za legitimní vyjádření nesouhlasu s Nečasovou vládou. Sociální demokraté, naši členové i sympatizanti, proto podobné demonstrace aktivně svou účastí podporují.

ČSSD je přesvědčena, že ČR potřebuje v této složité ekonomické i společenské době stabilní odpovědnou vládu, která vzejde z nových voleb a bude mít důvěru občanů. Rychlé volby jsou rozhodující podmínkou pro to, aby si většina občanů udržela víru v to, že nápravy našich poměrů lze dosáhnout demokratickou cestou.

Pokud po volbách do Poslanecké sněmovny převezmeme vládní odpovědnost, jsme připraveni zrušit chybné vládní kroky všude tam, kde to bude možné. Budeme prosazovat spravedlivé sociální a rozpočtové reformy, které nebudou likvidační pro středně a nízkopříjmové skupiny obyvatel a zátěž spojená s konsolidací veřejných rozpočtů a podporou hospodářského růstu bude spravedlivě rozložena na všechny příjmové skupiny obyvatel.

ČSSD rozumí a podporuje protesty iniciativy STOP vládě -  společné platformy odborů, občanských iniciativ a sdružení.

Profil autora
maly-tiskove-oddeleni.jpg
Tiskové oddělení
Blogy autora Tiskové oddělení