STOP vládě – řekněme chybným vládním reformám NE!

28.05.2012 ČSSD plně rozumí důvodům široké nespokojenosti většiny našich občanů s chybnými a nespravedlivými reformami vlády P.Nečase, které poškozují většinu naší společnosti. Odmítáme pokračování nepromyšlené pravicové politiky plošných škrtů, rekordního zdražování a zvyšování daní, privatizace zdravotní péče, vzdělávání i peněz důchodců.

ČSSD je pro spravedlivá řešení a spravedlivé reformy!

Jako hlavní opoziční politická strana považujeme protesty ze strany občanských sdružení, zástupců odborů, sociálních partnerů i široké veřejnosti proti škodlivé vládní politice za legitimní vyjádření nesouhlasu s Nečasovou vládou. Sociální demokraté, naši členové i sympatizanti, proto podobné demonstrace aktivně svou účastí podporují.

ČSSD je přesvědčena, že ČR potřebuje v této složité ekonomické i společenské době stabilní odpovědnou vládu, která vzejde z nových voleb a bude mít důvěru občanů. Rychlé volby jsou rozhodující podmínkou pro to, aby si většina občanů udržela víru v to, že nápravy našich poměrů lze dosáhnout demokratickou cestou.

Pokud po volbách do Poslanecké sněmovny převezmeme vládní odpovědnost, jsme připraveni zrušit chybné vládní kroky všude tam, kde to bude možné. Budeme prosazovat spravedlivé sociální a rozpočtové reformy, které nebudou likvidační pro středně a nízkopříjmové skupiny obyvatel a zátěž spojená s konsolidací veřejných rozpočtů a podporou hospodářského růstu bude spravedlivě rozložena na všechny příjmové skupiny obyvatel.

ČSSD rozumí a podporuje protesty iniciativy STOP vládě -  společné platformy odborů, občanských iniciativ a sdružení.

Profil autora
maly-tiskove-oddeleni.jpg
Tiskové oddělení
Blogy autora Tiskové oddělení
Názory a komentáře autora Tiskové oddělení
Podobná témata
  • Chceme spravedlivou a sociální Evropu!

Programový manifest ČSSD pro volby do Evropského parlamentu 23.-24. 5. 2014.

• Spravedlivé reformy ČSSD
  • Evropská rada podpořila Junckerův investiční plán

Premiér Bohuslav Sobotka se ve čtvrtek 18. prosince zúčastnil jednání Evropské rady v Bruselu. Společně s prezidenty a předsedy vlád členských států jednal o novém investičním plánu Evropské komise a situaci na Ukrajině. Evropská rada se poprvé konala pod vedením nového předsedy Evropské rady Donalda Tuska.

• Premiér Sobotka: Děkuji partnerům v rámci tripartity za spolupráci v roce 2014

Předseda vlády Bohuslav Sobotka ve středu 17. prosince 2014 přijal na Úřadu vlády ČR předsedu Českomoravské konfederace odborových svazů Josefa Středulu a prezidenta Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslava Hanáka. Oběma poděkoval za vzájemnou spolupráci v rámci jednání tripartity, tedy Rady hospodářské a sociální dohody ČR v roce 2014.

• B. Sobotka má už šest nominací na březnový sjezd

Krajská konference sociální demokracie Karlovarského kraje zná výsledky nominací do vedení pro březnový sjezd strany. Delegáti na post předsedy strany vysílají Bohuslava Sobotku, do funkce statutárního místopředsedy pak Milana Chovance. Pro nynějšího šéfa strany se jedná už o šestou krajskou nominaci. Přečtěte si, jak dopadly další krajské konference.

Archiv novinek

Přehled všech blogů