STOP vládě – řekněme chybným vládním reformám NE!

28.05.2012 ČSSD plně rozumí důvodům široké nespokojenosti většiny našich občanů s chybnými a nespravedlivými reformami vlády P.Nečase, které poškozují většinu naší společnosti. Odmítáme pokračování nepromyšlené pravicové politiky plošných škrtů, rekordního zdražování a zvyšování daní, privatizace zdravotní péče, vzdělávání i peněz důchodců.

ČSSD je pro spravedlivá řešení a spravedlivé reformy!

Jako hlavní opoziční politická strana považujeme protesty ze strany občanských sdružení, zástupců odborů, sociálních partnerů i široké veřejnosti proti škodlivé vládní politice za legitimní vyjádření nesouhlasu s Nečasovou vládou. Sociální demokraté, naši členové i sympatizanti, proto podobné demonstrace aktivně svou účastí podporují.

ČSSD je přesvědčena, že ČR potřebuje v této složité ekonomické i společenské době stabilní odpovědnou vládu, která vzejde z nových voleb a bude mít důvěru občanů. Rychlé volby jsou rozhodující podmínkou pro to, aby si většina občanů udržela víru v to, že nápravy našich poměrů lze dosáhnout demokratickou cestou.

Pokud po volbách do Poslanecké sněmovny převezmeme vládní odpovědnost, jsme připraveni zrušit chybné vládní kroky všude tam, kde to bude možné. Budeme prosazovat spravedlivé sociální a rozpočtové reformy, které nebudou likvidační pro středně a nízkopříjmové skupiny obyvatel a zátěž spojená s konsolidací veřejných rozpočtů a podporou hospodářského růstu bude spravedlivě rozložena na všechny příjmové skupiny obyvatel.

ČSSD rozumí a podporuje protesty iniciativy STOP vládě -  společné platformy odborů, občanských iniciativ a sdružení.

Profil autora
maly-tiskove-oddeleni.jpg
Tiskové oddělení
Blogy autora Tiskové oddělení
Názory a komentáře autora Tiskové oddělení
Podobná témata
  • Chceme spravedlivou a sociální Evropu!

Programový manifest ČSSD pro volby do Evropského parlamentu 23.-24. 5. 2014.

• Spravedlivé reformy ČSSD
  • Čeští lékaři pomohli válečným uprchlíkům v Jordánsku

Čtyřčlenný lékařský tým dětských kardiochirurgů z pražské Fakultní nemocnice v Motole se dnes, 20. listopadu 2014, vrátil po deseti dnech zpět do Prahy. Lékaři odletěli v rámci programu MEDEVAC do jordánské metropole Ammánu pomáhat především dětem a uprchlíkům ze sousední, občanskou válkou zmítané Sýrie. Během této doby lékaři ve spolupráci s místními lékaři z nemocnice Al Khalidi Medical Center úspěšně odoperovali 10 dětských pacientů s vrozenými srdečními vadami.

• Sociální demokracie si připomíná 25 let od obnovení své činnosti v listopadu 1989

Sociální demokraté po celé zemi si 19. listopadu připomínají významné kulaté výročí: 25 let od obnovení činnosti strany po pádu totalitního režimu na území tehdejšího Československa. Ve zlomovém období, těsně po vypuknutí sametové revoluce, byl v Praze ustaven přípravný výbor Československé sociální demokracie, která se hlásila ke kontinuitě sociálně demokratického hnutí v Československu, násilně přerušené v roce 1948 a udržované v zahraničí v podobě exilové sociální demokracie.

• Legenda se vrátila

Před šedesáti šesti roky byla tehdejšími komunisty násilně a zákeřně ukončena činnost a existence Československé sociální demokracie na území tehdejšího státu Čechů a Slováků.

Archiv novinek

Přehled všech blogů