STOP vládě – řekněme chybným vládním reformám NE!

28.05.2012 ČSSD plně rozumí důvodům široké nespokojenosti většiny našich občanů s chybnými a nespravedlivými reformami vlády P.Nečase, které poškozují většinu naší společnosti. Odmítáme pokračování nepromyšlené pravicové politiky plošných škrtů, rekordního zdražování a zvyšování daní, privatizace zdravotní péče, vzdělávání i peněz důchodců.

ČSSD je pro spravedlivá řešení a spravedlivé reformy!

Jako hlavní opoziční politická strana považujeme protesty ze strany občanských sdružení, zástupců odborů, sociálních partnerů i široké veřejnosti proti škodlivé vládní politice za legitimní vyjádření nesouhlasu s Nečasovou vládou. Sociální demokraté, naši členové i sympatizanti, proto podobné demonstrace aktivně svou účastí podporují.

ČSSD je přesvědčena, že ČR potřebuje v této složité ekonomické i společenské době stabilní odpovědnou vládu, která vzejde z nových voleb a bude mít důvěru občanů. Rychlé volby jsou rozhodující podmínkou pro to, aby si většina občanů udržela víru v to, že nápravy našich poměrů lze dosáhnout demokratickou cestou.

Pokud po volbách do Poslanecké sněmovny převezmeme vládní odpovědnost, jsme připraveni zrušit chybné vládní kroky všude tam, kde to bude možné. Budeme prosazovat spravedlivé sociální a rozpočtové reformy, které nebudou likvidační pro středně a nízkopříjmové skupiny obyvatel a zátěž spojená s konsolidací veřejných rozpočtů a podporou hospodářského růstu bude spravedlivě rozložena na všechny příjmové skupiny obyvatel.

ČSSD rozumí a podporuje protesty iniciativy STOP vládě -  společné platformy odborů, občanských iniciativ a sdružení.

Profil autora
maly-tiskove-oddeleni.jpg
Tiskové oddělení
Blogy autora Tiskové oddělení
Názory a komentáře autora Tiskové oddělení
Podobná témata
  • Chceme spravedlivou a sociální Evropu!

Programový manifest ČSSD pro volby do Evropského parlamentu 23.-24. 5. 2014.

• Spravedlivé reformy ČSSD
  • B. Sobotka jednal se zástupci odborů a zaměstnavatelů o vývoji platů ve veřejném sektoru v příštím roce

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se dnes společně s místopředsedou vlády a ministrem financí Andrejem Babišem, ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem a ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou na úřadu vlády sešel postupně se zástupci odborů a také zaměstnavatelů v oblasti zdravotnictví, sociálních služeb, státní správy, kultury a školství.

• Sankce namířené proti Rusku by neměly ohrozit českou ekonomiku

Evropská unie přijme další sankční opatření proti Ruské federaci v souvislosti s její participací na prohlubující se krizi na Ukrajině. Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) během vyjednávání především prosazovalo, aby sankce nedopadly na obchod s civilním zbožím a nebyly likvidační pro české firmy. Nové sankce by měly mít jen velmi omezený dopad na českou ekonomiku a MPO je bude průběžně sledovat, analyzovat a vyhodnocovat.

• Česká republika podepsala smlouvu s korejským investorem Hyundai Mobis

Z pověření české vlády dnes premiér Bohuslav Sobotka podepsal smlouvu se společnostní Hyundai Mobis (dále jen Mobis). Prezident společnosti Myung Chul Chung tento dokument spolupodepsal. Slavnostní ceremonii byl přítomen ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Jedná se o druhou největší expanzi v České republice za posledních 5 let a zároveň o třetí nejvýznamnější korejskou investici vůbec.

Archiv novinek

Přehled všech blogů