STOP vládě – řekněme chybným vládním reformám NE!

28.05.2012 ČSSD plně rozumí důvodům široké nespokojenosti většiny našich občanů s chybnými a nespravedlivými reformami vlády P.Nečase, které poškozují většinu naší společnosti. Odmítáme pokračování nepromyšlené pravicové politiky plošných škrtů, rekordního zdražování a zvyšování daní, privatizace zdravotní péče, vzdělávání i peněz důchodců.

ČSSD je pro spravedlivá řešení a spravedlivé reformy!

Jako hlavní opoziční politická strana považujeme protesty ze strany občanských sdružení, zástupců odborů, sociálních partnerů i široké veřejnosti proti škodlivé vládní politice za legitimní vyjádření nesouhlasu s Nečasovou vládou. Sociální demokraté, naši členové i sympatizanti, proto podobné demonstrace aktivně svou účastí podporují.

ČSSD je přesvědčena, že ČR potřebuje v této složité ekonomické i společenské době stabilní odpovědnou vládu, která vzejde z nových voleb a bude mít důvěru občanů. Rychlé volby jsou rozhodující podmínkou pro to, aby si většina občanů udržela víru v to, že nápravy našich poměrů lze dosáhnout demokratickou cestou.

Pokud po volbách do Poslanecké sněmovny převezmeme vládní odpovědnost, jsme připraveni zrušit chybné vládní kroky všude tam, kde to bude možné. Budeme prosazovat spravedlivé sociální a rozpočtové reformy, které nebudou likvidační pro středně a nízkopříjmové skupiny obyvatel a zátěž spojená s konsolidací veřejných rozpočtů a podporou hospodářského růstu bude spravedlivě rozložena na všechny příjmové skupiny obyvatel.

ČSSD rozumí a podporuje protesty iniciativy STOP vládě -  společné platformy odborů, občanských iniciativ a sdružení.

Profil autora
maly-tiskove-oddeleni.jpg
Tiskové oddělení
Blogy autora Tiskové oddělení
Názory a komentáře autora Tiskové oddělení
Podobná témata
  • Chceme spravedlivou a sociální Evropu!

Programový manifest ČSSD pro volby do Evropského parlamentu 23.-24. 5. 2014.

• Spravedlivé reformy ČSSD
  • ČSSD požaduje ukončení personálních sporů v pražské koalici a návrat k plnění koaličního programu

Vedení pražské ČSSD na dnešní společné schůzi krajského předsednictva a zastupitelského klubu jednohlasně souhlasilo, že prioritou sociální demokracie na pražském magistrátu je plnění koaliční smlouvy a programového prohlášení rady. „Jde zejména o prosazení takových bodů, jako je rozvoj pražské MHD včetně výstavby trasy metra D a nových tramvajových tratí, úspěšné čerpání prostředků z Evropské unie, výstavba startovacích bytů, zajištění svozu odpadu, nový územní plán a rozvoj sociálních služeb,“ uvedl předseda pražské organizace ČSSD Miloslav Ludvík.

• Zástupci Ministerstva vnitra a Policie ČR jednali s veřejnou ochránkyní práv

Zajišťování cizinců v detenčních zařízeních či financování právního poradenství, to byla hlavní témata jednání zástupců Ministerstva vnitra a Policie ČR a veřejné ochránkyně práv Anny Šabatové, které se uskutečnilo v pátek 28. srpna 2015.

• Předsedkyně Mladých sociálních demokratů L. Válová navštíví norský ostrov Utoya

Svět si 22. července připomenul čtyři roky od střelby A. Breivika v norském Oslu a na ostrově Utoya. Oběťmi útoků byli také mladí lidé sociálně demokratické orientace, kteří na ostrově pořádali svůj tradiční letní kemp. I Mladí sociální demokraté v Česku pořádají na počátku léta letní tábory. Ve stínu současných problémů je otázka potírání nenávisti, extremismu a barbarského šílenství více než aktuální a dotýká se i mládežnické organizace ČSSD.

Archiv novinek

Přehled všech blogů