Jak jednotliví senátoři hlasovali o zvýšení DPH

16.08.2012 Návrh zvýšení DPH byl zamítnut 50-ti hlasy, převážně z řad ČSSD a nezařazených senátorů.

Štítky

Hospodářství a ekonomika

Podobná témata
  • O Brazílii, bezohledných bankách a přeceňování našeho průmyslu

Při své návštěvě Brazílie jsem z této velké země poznal jen nepatrnou část, i ta mě ale přesvědčila, že je to země enormních protikladů. Viděli jsme velmi zachovalou přírodu se znatelnými stopami toho, jak před několika staletími pokračovala kolonizace. Velká část brazilské krajiny je však dodnes nedotčená lidskou rukou. Viděli jsme i v enormně obtížných geografických polohách obdělávané pozemky, kde se rodí ta nejlepší káva na světě, banány, ananasy a další druhy ovoce s maximální cukernatostí. Viděli jsme ale také opak: gigantická města typu dvacetimilionového Sao Paula, kde bych já osobně – i s ohledem na životní prostředí – bydlet nechtěl.

• Současný stav České republiky není nejlepší

Polistopadový vývoj naší země zaznamenal změny, které nemají obdoby. Přechod ze státem plánovaného hospodářství na velmi otevřenou tržní ekonomiku, cesta od diktatury jedné strany k pluralitnímu systému politických stran a k demokratické společnosti byly doprovázeny řadou chyb a přehmatů. Snad největších bylo dosaženo v kupónové privatizaci, ve špatné kontrole bankovního systému spočívajícího na jeho tunelování a zejména skutečnost, že pravicové politické reprezentace dávají přednost ekonomice před právem. Proto se není čemu divit, když občané země po dlouhém období propadu hospodářství, rozličných korupčních kauzách, poklesu jejich životní úrovně a problémech financování důchodů a zdravotní péče mají pocit zklamání a ve volbách se odvrací od zavedených demokratických politických stran.

• Fungující stát a ekonomika

Druhým tematickým blokem volebního programu ČSSD (http://www.cssd.cz/program/volby-2013/) je „Ekonomika“ s tématy: zajištění konkurenceschopnosti, průmyslová a zemědělská strategie, energetika, daňová politika a politika zaměstnanosti.

• ČSSD chce školství, vědu i výzkum finančně více podporovat, Rusnokova slova odmítáme!

Sociální demokracie zásadně odmítá dnešní vyjádření premiéra Jiřího Rusnoka, který tvrdí, že oblast školství, vědy i výzkumu disponuje dostatkem peněz, jen finance neumí správě využít.

• 11 opatření ČSSD pro lepší výběr daní a pro důsledný boj s daňovými úniky

Sociální demokracie chce prosadit dobře fungující daňový systém. Chceme zajistit lepší výběr daní a jsme připraveni vést nekompromisní boj proti daňovým únikům, ve kterém pravicové vlády za posledních sedm let zcela selhaly.

• Bohuslav Sobotka

20.10.2014 Po čtvrté v řadě za sebou (2008, 2010, 2012, 2014) vyhrála o tomto víkendu ČSSD... (přečteno 26×)

• Antonín Seďa

20.10.2014 Když rozebírám výsledky proběhlých komunálních a senátních voleb, vždy si vzpomenu... (přečteno 11×)