Co vládá tají aneb jaký církevní majetek plánuje vydat? Podívejte se!

28.06.2012 Sociální demokracie zásadně odmítá vládní řešení majetkového vyrovnání státu s církvemi. Způsob, který prosazuje pravicová vláda, je nespravedlivý a chaotický a v poškodí ČR. I přes opakované výzvy ČSSD dosud vláda vůbec nezveřejnila seznamy majetku, který by měl být v rámci církevních restitucí vydán.

ČSSD je proti vládnímu řešení majetkového vyrovnání s církvemi. Podívejte se na naše řešení!

STÁHNĚTE SI DOKUMENT!

ČSSD přináší první dílčí seznam majetků a pozemků, které mají být dle vládního návrhu církvím vráceny (VIZ NÍŽE KE STAŽENÍ).

Profil autora
Jan Mládek
Ing. Jan Mládek, CSc.
Blogy autora Jan Mládek
Názory a komentáře autora Jan Mládek
Podobná témata
  • J. Mládek: Plynovody neměli získat soukromníci...Dnes se taháme o peníze

Omezení dodávek plynu v Česku zatím nehrozí, nastalo by až v případě, že by půl roku netekl vůbec žádný plyn z Ruska. Ministr průmyslu Jan Mládek však v rozhovoru pro LN říká, že se příslušná ministerstva společně s Evropskou komisí připravují i na takovou možnost. Tam, kde jsou omezeny dodávky plynu, lidé začínají topit přímotopy -využívají elektrický proud. Testuje se tedy třeba i riziko blackoutu.

• J. Mládek: Zatím nás Rusko nepálí, ale bude hůř

Ministr průlmyslu a obchodu Jan Mládek o ukrajinské krizi, korejských investicích a českých jaderných elektrárnách v Týdeníku Euro.

• Úspěch dohody s jihokorejskou firmou? Účast státu i golfová hřiště

Po jihokorejské firmě Nexen Tire, která postaví na Žatecku závod na výrobu pneumatik, přichází do Česka další investor z Korejské republiky, tentokrát společnost Hyundai Mobis. Ta vybuduje v Moravskoslezském kraji závod na výrobu světlometů pro automobily. O tomto úspěchu Sobotkovy vlády, CzechInvestu a předně ministerstva průmyslu a obchodu jsme hovořili s jeho šéfem Janem Mládkem.

• Cesta k dohodě byla poměrně dlouhá

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek v rozhovoru o jednání s jihokorejskou firmou Nexen.

• J.Mládek pro Hospodářské noviny: Je možné, že Temelín dostaví státní firma

Nový ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek vstoupil do funkce poměrně rázně. Vyměnil několik náměstků i šéfa CzechInvestu. Vložil se do vyjednávání o výstavbě Amazonu v Brně a Dobrovízi a na půdě Evropské unie hned začala vyjednávání o nových klmaticko-energetických cílech pro rok 2030. Dvě témata ale stále na vyřešení čekají - prolomení těžebních limitů a dostavba Temelína. „Bavíme se o elektrárně za 200 až 300 miliard korun a to může ovlivňovat i makroekonomická čísla České republiky,“ říká k případné podpoře jádra v rozhovoru pro HN.

Archiv novinek

• Milan Urban

24.10.2014 Řeč je nikoliv o bývalém rektorovi University Karlovy, ale o „pravicovém... (přečteno 17×)

• Jan Keller