Co vládá tají aneb jaký církevní majetek plánuje vydat? Podívejte se!

28.06.2012 Sociální demokracie zásadně odmítá vládní řešení majetkového vyrovnání státu s církvemi. Způsob, který prosazuje pravicová vláda, je nespravedlivý a chaotický a v poškodí ČR. I přes opakované výzvy ČSSD dosud vláda vůbec nezveřejnila seznamy majetku, který by měl být v rámci církevních restitucí vydán.

ČSSD je proti vládnímu řešení majetkového vyrovnání s církvemi. Podívejte se na naše řešení!

STÁHNĚTE SI DOKUMENT!

ČSSD přináší první dílčí seznam majetků a pozemků, které mají být dle vládního návrhu církvím vráceny (VIZ NÍŽE KE STAŽENÍ).

Profil autora
Jan Mládek
Ing. Jan Mládek, CSc.
Blogy autora Jan Mládek
Názory a komentáře autora Jan Mládek
Podobná témata
  • Připravujeme komisi, která se bude zabývat dopady poklesu Rublu na českou ekonomiku

„Oslabení rublu i celkový nepříznivý ekonomický vývoj budou mít nepochybně negativní vliv na český export do Ruské federace. Konkrétní dopady však nelze v současné době vyčíslit ani odhadnout. Bude záležet na schopnosti ruské vlády a centrální banky situaci stabilizovat, jaká opatření k tomu použijí a s jakým časovým účinkem, a zdali se jim podaří vrátit důvěru investorům a také spotřebitelům. Klíčový bude pochopitelně další vývoj cen ropy a ruský postoj k ukrajinské krizi, od něhož se bude odvíjet další osud sankcí.

• Ministr Mládek podepsal memorandum s Exportní a importní bankou Číny

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek se dnes zúčastnil třetího setkání předsedů evropských vlád v rámci platformy spolupráce Čínské lidové republiky se šestnácti zeměmi střední, východní a jihovýchodní Evropy (platforma 16+1) v Bělehradu.

• J. Mládek: Plynovody neměli získat soukromníci...Dnes se taháme o peníze

Omezení dodávek plynu v Česku zatím nehrozí, nastalo by až v případě, že by půl roku netekl vůbec žádný plyn z Ruska. Ministr průmyslu Jan Mládek však v rozhovoru pro LN říká, že se příslušná ministerstva společně s Evropskou komisí připravují i na takovou možnost. Tam, kde jsou omezeny dodávky plynu, lidé začínají topit přímotopy -využívají elektrický proud. Testuje se tedy třeba i riziko blackoutu.

• J. Mládek: Zatím nás Rusko nepálí, ale bude hůř

Ministr průlmyslu a obchodu Jan Mládek o ukrajinské krizi, korejských investicích a českých jaderných elektrárnách v Týdeníku Euro.

• Úspěch dohody s jihokorejskou firmou? Účast státu i golfová hřiště

Po jihokorejské firmě Nexen Tire, která postaví na Žatecku závod na výrobu pneumatik, přichází do Česka další investor z Korejské republiky, tentokrát společnost Hyundai Mobis. Ta vybuduje v Moravskoslezském kraji závod na výrobu světlometů pro automobily. O tomto úspěchu Sobotkovy vlády, CzechInvestu a předně ministerstva průmyslu a obchodu jsme hovořili s jeho šéfem Janem Mládkem.

Archiv novinek

• Lubomír Zaorálek

17.12.2014 Souhlasím s Ulrichem Beckem, že žijeme ve světě, jenž před nás staví rizika, kterým... (přečteno 15×)

• Michaela Marksová - Tominová